A képernyő mérete alapján fizetünk majd a filmekért

oldtvA frissen megjelent filmek letöltésének árát a képernyő mérete határozza majd meg a jövőben: aki mozivászon méretű kivetítőn nézi sokat, aki okostelefonon nézi, keveset fizet – vetítette előre Jeffrey Katzenberg egy kaliforniai konferencián. Ez lesz az árszabási modell a DreamWorks animációs stúdiójának vezetője szerint tíz éven belül.

Katzenberg úgy kalkulált, hogy egy mozivászon méretű kivetítőre 15 dollárt (3300 forintot), egy 190 cm-es tévéképernyőre 4 dollárt (900 forintot), egy okostelefonra 1,99 dollárt (440 forintot) kérnek majd filmenként.

Persze van, aki szkeptikusan tekintett a modellre a konferencián. A The Verge technológiai honlap úgy vélte: nehéz ma egy olyan biztonsági rendszert elképzelni, amely tényleg ki tudja szűrni, hogy ki mekkora képernyőn nézi meg a letöltött filmet — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Visszaesett, mégis nőtt az okostelefon-forgalom

szo máj 3 , 2014
Nem meglepetés, hogy az egy évvel korábbihoz képest nőtt, az előző negyedévhez képest csökkent az okostelefonok világpiaci forgalma az idei első negyedévben – közölte csütörtökön az International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat. Az idei első negyedévben 281,5 millió oktostelefont értékesítettek a világpiacon, 28,6 százalékkal többet a 2013 első negyedévi 218,8 […]
okostelefon

És még ez is...