A járvány felerősítette az antiszemitizmust az online térben

Bogdan Aurescu román külügyminiszterA járvány idején felerősödött az online térben az antiszemitizmus, elszaporodtak a hátrányos megkülönböztetési esetek, ezért konkrét eszközökre van szükség, hogy megvédjük a társadalmat ezektől a veszélyektől – jelentette ki Bogdan Aurescu román külügyminiszter.

A román diplomácia vezetője a zsidók ellen 1941-ben elkövetett bukaresti pogrom 80. évfordulója alkalmából szervezett rendezvényen vett részt és mondott beszédet. Közölte, hogy a román kormány hamarosan befejezi az antiszemitizmus, idegengyűlölet, radikalizálódás és gyűlöletbeszéd elleni országos stratégia kidolgozását, valamint annak gyakorlatba ültetési tervét. „Ezek révén olyan eszközökre teszünk szert, amelyek segítségével pontosabb adatokkal rendelkezünk e jelenségekről, hatékonyabban fel tudjuk készíteni a rendvédelmi erőket, a bírákat, illetve iskolai tanterveket és egyetemi kurzusokat tudunk kidolgozni, hogy segítsük a fiatalokat e megnyilvánulások felismerésében, megelőzésében (…), illetve bátorítsuk őket toleráns magatartásra, valamint a demokratikus értékek megvédésére” — mondta a külügyminiszter.

1941 január 21. és 23. között azt követően, hogy a román legionáriusok és Ion Antonescu vezette kormány között konfliktus tört ki, előbbiek felfegyverkeztek és ártatlan zsidó embereket öltek meg kegyetlenül, feldúltak zsinagógákat, kifosztottak lakásokat és üzleteket, illetve több száz ártatlant megkínoztak. A véres eseményeknek legkevesebb 120 halálos áldozata volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Adathalászat és rosszindulatú spam e-mailek: így jutnak be a kártevők az eszközeinkbe I.

szo jan 23 , 2021
Annak érdekében, hogy segítsék a fenyegetések elleni küzdelmet, az ESET kiberbiztonsági szakértői bemutatnak néhányat a leggyakoribb módszerekből és taktikákból, amelyekkel ráveszik a mit sem sejtő netezőket az adataik biztonságát veszélyeztető kártevők letöltésére. Az adathalász e-mailek célja általában a bizalmas információk megszerzése, például a különféle pénzügyi szolgáltatásokhoz való belépési adatok, a […]
adathalász

És még ez is...