A Hunguard Kft. auditálhatja a bankok informatikai rendszerét

mnbHétfőn tette közzé a Magyar Nemzeti Bank azoknak a cégeknek a jegyzékét, amelyek jogosultak a magyarországi pénzintézetek informatikai auditjára. A lista nem túl hosszú, mindössze egyetlen sorból áll, a Hunguard Kft. Egy nyáron hozott kormányrendelet miatt ez nem ért váratlanul senkit: a július 1-től érvényes, testre szabott kormányrendelet alapján a Hunguard monopolhelyzetbe került, a rendelet gyakorlatilag ellehetetleníti a piaci versenytársakat — írja a 444.hu. Nem csoda, vagy talán mégis, hogy még az MNB és a Magyar Bankszövetség is kritizálta a jogszabályt. A kormányrendelet kedvezményezettje az a Hunguard Kft. amely a Rogán Antallal közös elektronikus aláírás szabadalmát jegyző Csík Balázs és Lengyel Csaba cége, és amely az informatikai audit mellett a szabadalomban foglalt találmány forgalmazója is.

Vélemény
Monopolhelyzet, verseny helyett. A monopolhelyzet nem ösztönöz egy árú, egy szolgáltatás javítására, hatékonyabbá tételére, ezért drágább, mint amikor versenyezni kell. A plusz költséget persze a bankokkal fogják megfizettetni, amik pedig továbbhárítják az ügyfeleikre: persze, hogy megint a fogyasztok járunk rosszul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tovább szigorították a tiltott online kaszinókkal szembeni fellépést

sze szept 28 , 2016
ShareTweetPinShareA tiltott szerencsejáték megakadályozása érdekében a játékosok számlatranzakciójának teljesítését is letilthatják a jövőben egy a kormány kezdeményezésére, kedden elfogadott törvénymódosítás nyomán. A jogszabályváltozás – amelyet 111 igen, 17 nem szavazattal és 26 tartózkodás mellett hagyott jóvá a parlament – szerint a pénzügyi blokkolás miatt az illegális szerencsejáték-szervező bankszámlájára nem érkezik […]
online kaszinó rulett

És még ez is...