A Huawei 2014-ben is hasított

tapsA Huawei bejelentette, hogy a várakozások szerint a vállalat globális árbevétele 287-289 milliárd kínai jüan (46,3-46,6 milliárd dollár) között volt 2014-ben, amely az előző évhez képest húsz százalékos növekedést jelent. A vállalat éves K+F befektetéseinek értéke pedig meghaladja a 40,5 milliárd jüant (6,5 milliárd dollár). A 2014-ben a vállalat nyeresége a 33,9-34,3 milliárd jüant (5,46-5,53 milliárd dollár) is elérheti. (A bejelentett eredmények nem auditáltak, a Huawei 2015 márciusára várja a végleges adatokat a KPMG-től.)

A Huawei mindhárom üzletága, a Carrier, az Enterprise és a Fogyasztói üzletág is jelentős eredményeket ért el 2014-ben.  A Huawei Carrier Network bevétele körülbelül 15 százalékkal növekedett az előző évi értékhez képest. Ennek legfőbb mozgatórugói a vállalat 3G-be és 4G-be történő folyamatos beruházásai voltak világszerte. A Huawei Enterprise üzletága megközelítőleg 27 százalékos növekedést ért el. Az üzletág ma már a világ 500 legnagyobb vállalatából több mint 100 cég számára biztosítja szolgáltatásait. A Huawei olyan stratégiai partnerekkel közösen végez innovációs tevékenységeket a felhő alapú számítástechnika és a „big data” területén, mint az SAP vagy az Accenture. A Huawei Fogyasztói Üzletága az előző évi értékhez képest 32 százalékos bevétel-növekedést könyvelhetett el, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a vállalat növelte a közép- és felsőkategóriás telefon értékesítéseit világszerte, különösen a feltörekvő piacokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Doktor Zelei az IP Systems élén

pén jan 16 , 2015
Dr. Zelei István, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem MBA képzésének egyik alapítója lett az energetikai szoftverek fejlesztésével foglalkozó IP Systems Kft. ügyvezető igazgatója. A társaságot 2015. január 1-jétől irányító Zelei jelentős iparági tapasztalattal rendelkezik, korábban a Deloitte-nál, az Oracle Hungarynél, a Synergonnál, valamint az S&T-nél töltött be vezető tisztségeket. […]

És még ez is...