A Huawei 140 ezer magyar háztartásba juttatja el a netet

hdrTovábbi jelentős értékű beruházásokra készül Magyarországon a közeljövőben a Huawei Technologies Hungary. A vállalat 140 ezer háztartásban építi ki országszerte optikai kábelre a vezetékes távközlési hálózatot 2016. június végéig olyan régiókban is, ahol eddig nem használtak szélessávú internetet. A beruházás értéke közel tízmilliárd forint, így a Huawei és a kiépítésben résztvevő partnerek jelentősen hozzájárulnak a digitális társadalom és a vidéki Magyarország versenyképességének fejlődéséhez.

A cég az eltelt tíz évben dinamikus fejlődést tudhat magának: a vállalat 200 millió EUR-ót (mintegy 65 milliárd forint) fektetett be Magyarországon, amivel a második legnagyobb kínai befektetővé vált hazánkban. A magyar leányvállalat történetének eddigi legnagyobb forgalmát könyvelhette el tavaly: a teljes forgalom 36-38 milliárd forint között alakult, amely 18 százalékos növekedést jelent a korábbi üzleti évhez képest. A Huawei három üzletága közül változatlanul a távközlési szolgáltatók üzletága (Huawei Carrier Network) teljesített legjobban a Magyarországon.

A hazai leányvállalat sikeres működését bizonyítja az is, hogy a közelmúltban a gyártás és a logisztika mellett új régiós feladatokat is kapott az ország: a Huawei ide helyezte az európai kontinens visszáru kezelését, az alkatrész-ellátását és a javítását is. A megkapott új feladatok gyorsabb és hatékonyabb ellátása érekében a vállalat úgy döntött, hogy megkezdi magyarországi tevékenységének átszervezését is 2015-ben. A Huawei Technologies Hungary közvetlen alkalmazottainak száma 2014-ben 250 fő volt, akik jórészt a budapesti központban dolgoznak, ahova a vállalat további negyven fő felvételét tervezi 2015-ben. Az Európai Ellátó Központ üzemeltetése partnercégeken keresztül zajlik, több mint kétezer embernek biztosítva a megélhetést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

ABB: az előjelek ellenére sikerült nyereséget elérni

ked febr 10 , 2015
A svéd iparirobot-gyártó cég az ABB tíz százalékkal, 41,5 milliárd dollárra növelte a rendelésállományát tavaly. Az adózott nyereség 2,6 milliárd USD, az üzemi részvényenkénti hozam (EPS) 1,28 dollár, míg az egy részvényre jutó nettó eredmény („basic EPS”) 1,13 dollár. A portfólió optimalizálására tett lépéseink több mint egymilliárd dollár adózás előtti […]