A HP, a Lenovo és a Dell a nyertese a piaci visszaesésnek

laptopA második negyedévben a pc-piaci átlagnál kisebb mértékben a Hewlett-Packard (HP), a Lenovo és a Dell eladásai csökkentek, az ASUS eladásai pedig az átlagnak megfelelően. Részesedését így a HP, a Lenovo és a Dell tudta növelni a szűkülő piacon — közölte az amerikai International Data Corporation (IDC). A piackutaó friss elemzése szerint több mint ötödével csökkentek a személyiszámítógép-eladások a második negyedévben az EMEA térségben. A legtöbb személyi számítógépet, 3,921 milliót a HP értékesítette a második negyedévben, 17,2 százalékkal kevesebbet. Piaci részesedése 22,8 százalék lett az előző évi 21,6 százalék után. A második legjobb eredményt a Lenovo érte el a második negyedévben, 3,366 millió PC-t adott el, 14,7 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. Piaci részesedése 19,6 százalékra emelkedett 18,0 százalékról.

Az értékesítési rangsorban harmadik Dell 2,011 millió, a tavalyinál 11,7 százalékkal kevesebb számítógép eladásával 11,7 százalékra növelte piaci részesedését 10,4 százalékról. Az ASUS eladásai 21,1 százalékkal 1,624 millióra csökkentek, piaci részesedése pedig maradt 9,4 százalék. Az Acer 1,464 millió számítógépet értékesített, 42,2 százalékkal kevesebbet a 2014 második negyedévinél, piaci részesedése pedig 8,5 százalékra csökkent 11,5 százalékról. A többi gyártó piaci részesedése 28 százalékra csökkent 29,1 százalékról, együttesen 4,822 millió, az előző évinél 24,5 százalékkal kevesebb személyi számítógépet adtak el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Először ment át robot egy öntudat teszten

ked júl 21 , 2015
Megoldotta egy ismert rejtvény módosított változatát, és ezzel kisfokú öntudatról tett tanúbizonyságot egy robot. Az amerikai kísérletben Selmer Bringsjord kutató megérinti három Nao robot fejét, amit azok úgy értelmeznek, hogy tablettát kapnak. A pirulák közül kettő némító hatással bír, egy azonban csak placebo. Ezután a tudós megkérdezi, ki milyen tablettát kapott. […]

Friss, ropogós