A Hivatal vizsgálná az otthoni routerek biztonságát

routerA német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal (BSI) publikált egy vizsgálati tervet, amelynek célja, hogy a különböző routerek biztonsági szempontból összehasonlíthatóak legyenek. A cél egységes kritériumok felállítása annak érdekében, hogy a routerek „biztonsági” tulajdonsága mérhető és ezáltal összehasonlítható legyen. Mivel felhasználói oldalon gyakran a router az egyetlen központi biztonsági eszköz, ami megvédheti a belső hálózatot, ezért a BSI a routerek védelmi képességeit kiemelkedően fontosnak tartja.

A BSI lehetőséget biztosít az ilyen eszközök gyártóinak és az internetes szolgáltatóknak, hogy véleményezzék a tervezetet, és megküldjék e-mailben javaslataikat a BSI részére november 30-ig. A BSI arra alapozta tervezési koncepcióját, hogy a biztonság fontos kritérium egy ilyen eszköz vásárlásakor. Maga a vizsgálat kiterjedne az eszköz firmware-ének frissességére, a vezetéknélküli titkosítási lehetőségekre és a router tűzfal képességeire is — írja a tech.cert-hungary.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

EU adatvédelem: megvan a közös álláspont, ami elfogadhatatlan

ked okt 27 , 2015
ShareTweetPinShareValóra váltva júniusban megfogalmazott szándékukat, a tagországok igazságügyi miniszterei pénteken közös EU-tanácsi tárgyalási álláspontot fogadtak el az Unió adatvédelmi szabályozásának rendvédelmi irányelvet illető részéről. A Bizottság nagy örömmel üdvözölte a fejleményt, ám az EP jelentéstevője máris közölte, hogy az „jelen formájában elfogadhatatlan”. Az Európai Bizottság 2012-ben tett javaslatot az akkor […]
EU

És még ez is...