A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács úgy érzi üdvözlnie kell az uniós források megnyitását

tapsA magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) szerint a digitális hálózatfejlesztésre most megnyíló EU-forrásoknak köszönhetően 2018 végére minden magyar háztartás számára elérhetővé válhat a szupergyors internet. A közösségi finanszírozás ugyanis lehetővé teszi, hogy ott is kiépülhessen a legmodernebb digitális hálózati infrastruktúra, ahol erre eddig nem volt lehetőség, így 2018 végére minden magyar háztartás számára elérhetővé válhat a szupergyors internet.

A HÉT üdvözli, hogy az uniós források digitális hálózatfejlesztésre történő felhasználása Európában a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban elsőként nálunk valósul meg, ezáltal a Digitális Magyarország program valódi sikertörténet lehet hazai és nemzetközi szinten egyaránt, amely az állam és a piac példaértékű együttműködésén alapul. A HÉT nagyra értékeli, hogy az állam a beruházásokat egyre inkább ösztönző környezet kialakítását mellett most megnyitja a fejlesztésekhez még szükséges uniós forrásokat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Karbantartják az ügyfélkaput, macerás lesz az EKÁER-t használni

vas aug 30 , 2015
A Kormányzati Portál és az Ügyfélkapu 2015. augusztus harmincegyedikén (hétfőn) este nyolc óra és 2015. szeptember elsején (kedden) reggel nyolc óra között karbantartás miatt nem lesz elérhető. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. A karbantartás ideje alatt az EKÁER-ben […]