A hibrid informatika öt legnagyobb biztonsági rése II.

Az új technológiák gyökeresen átalakították a vállalatok működését. A virtualizáció, a nyilvános és privát felhők, a SaaS-modell vagy a BYOD trend és a különféle operációs rendszereket futtató mobil eszközök olyan hibrid környezetek kialakulásához vezettek, amelyek gyorsabbá és egyszerűbbé teszik a munkát, biztonságos használatuk és ellenőrzésük azonban több problémát is felvet. A Micro Focus szakértői összegyűjtötték az öt legkényesebb ilyen területet és a lehetséges megoldásokat.

Hiányos hozzáférés-kezelés és -felügyelet
Egyre több vállalat fektet komoly energiát és összegeket a személyazonosság- és hozzáféréskezelő rendszerekbe, hogy az alkalmazottak és a partnerek számára egyszerű és biztonságos elérést garantáljon a szükséges erőforrásokhoz. Ezek jól működnek a házon belüli rendszerekben, a nyilvános felhőben igénybe vett eszközökre azonban nem mindig terjed ki a szabályozás. Helyettük ezért olyan, központosított felügyeletre van szükség, amely átláthatóságot és egységes szabályozást biztosít minden környezetben, és adott esetben a rendellenességeket és a gyanús tevékenységeket is képes jelezni. Szintén elősegíti a biztonságos és egyszerű működést, ha központilag felügyelt, egypontos bejelentkezést használnak minden területen, függetlenül attól, hogy a helyszínen vagy a felhőben futnak az alkalmazások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Most tényleg érdemes az E.ON weboldalára látogatni

ked aug 28 , 2018
Az E.ON mostantól Google alapú térképen teszi elérhetővé a tervezett üzemszüneteket Facebook és weboldalán. A felületen utca szintű keresésre van lehetőség, illetve egy másik fejlesztésnek köszönhetően a meghibásodás miatti áramszünetekről is kérhető személyre szabott értesítés sms-ben vagy e-mailen. A cél az, hogy az energiavállalat ügyfelei a lehető legegyszerűbben tájékozódhassanak a […]