A Hewlett-Packard szállíthatja a MÁV központi szoftverét

villamosA MÁV Zrt. infrastruktúra karbantartásait és az ezekhez szükséges pénzügyi keretet 2016 nyarától egy központi szoftver koordinálja majd – közölte Pál László, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese. Az Infrastruktúra és gördülő állomány karbantartó (INKA) szoftver és it-alkalmazás konszolidáció elnevezésű közlekedésfejlesztési projekt kivitelezése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 1,9 milliárd forint értékű támogatási szerződést kötött a MÁV Zrt. és a MÁV-Start Zrt. alkotta konzorciummal a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretein belül – ismertette a vezérigazgató-helyettes. A pályázathoz kapcsolódó informatikai fejlesztéseket a Hewlett-Packard végzi. Információink szerint maga a rendszer SAP lesz.

Pál szerint az új integrált it-rendszer üzembe helyezése azért is fontos, hogy átláthatóbbá váljanak az üzemeltetési, karbantartási és felújítási folyamatok. Ugyanis – tette hozzá – jelenleg ezeket a feladatokat mintegy negyven, regionálisan, azaz szigetszerűen működő informatikai rendszer irányítja. Vidra András, a MÁV Zrt. infokommunikációs igazgatója kiemelte: az, hogy az integrált szoftver alkalmazása révén a vasúttársaság tulajdonában lévő mintegy huszonkétezer épület és a teljes sínhálózat adatai egy informatikai rendszerbe kerülnek, hosszú távon javítja a társaság hatékonyságát, és a jobb tervezhetőséget is szolgálja majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kockatőke-befektetések: még mindig megéri az informatikába invesztálni

ked júl 7 , 2015
Az első negyedévben 4,4 milliárd forint összértékű kockázatitőke-befektetést hajtottak végre a magyarországi kockázatitőke-alapok, ami ötvengat százalékkal haladja meg a tavalyi azonos időszaki értéket – derül ki a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentéséből. Az egyesület szerint a befektetések negyven százaléka az üzleti és ipari szolgáltatások területére irányult január és […]
dollár