A harmadik tipp az adataid védelméért

A Panda Security összegyűjtött néhány alapvető óvintézkedést, amivel nem csak a cégek, hanem az egyéni felhasználók is sokat tehetnek adataik biztonságáért.

3. A járvány nem válogat, akár csak a kártevő szoftverek
Talán a legszélesebb körben ismert kártevő szoftver (malware) az úgynevezett trójai vírus, de több típus is létezik. Ezek a szoftverek a közhiedelemmel ellentétben az összes operációs rendszerre veszélyesek, ráadásul nagyvállalatoktól kezdve, az állami szerveken át a magánfelhasználókig mindenkit támadnak. Minden eszközünk veszélyben lehet, amin keresztül adatokhoz férhetnek hozzá, motivációjuk pedig mindig a rendszereink veszélyeztetése vagy megbénítása, és az ezeken keresztüli anyagi haszonszerzés. Kezeljük ezért óvatosan a kapott vagy talált adathordozókat, illetve ne kattintsunk gyanús linkekre. Ezek a kártevők megoldások sorát használják, hogy bejussanak a rendszerünkbe, ezért a teljes biztonság érdekében használjunk komplex végpontvédelmet az összes eszközünkön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MNB: felerősítette az elektronikus fizetés iránti igényt a járványügyi helyzet

csü okt 15 , 2020
Felerősítette az elektronikus fizetés iránti igényt a járványügyi helyzet, de csak hosszabb távon derül majd ki, hogy a növekedés mekkora része lesz tartós – összegezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy friss tanulmányában. A jegybank munkatársainak megállapítása szerint a járvány hatására 2020 első fél évében jelentős visszaesés történt a legtöbb […]
Magyar Nemzeti Bank