A hagyományos álláshirdetéseknek annyi

zapierA növekvő verseny és az online trendek gyors változása miatt a közösségi média egyre fontosabb szerepet játszik a toborzásban a hagyományos álláshirdetésekkel szemben.

Az Aberdeen Group kutatása szerint a 18-34 éves korosztály 73 százaléka már a social media felhasználásával találta meg legutóbbi állását. Az eredmények az online automatizáló platformok növekvő jelentőségét mutatják, amely tendencia csak folytatódni látszik a jövőben.

A legújabb folyamat-automatizáló megoldások már hatékonyan használják a közösségi felületeket is, és a különböző platformok összekapcsolásával egyszerűsítik le a munkaerő keresést. A Zapier és más hasonló automatizációs felületek toborzási területen való használatához még szükséges némi HR szaktudás, létezik azonban már olyan toborzó platform, amely segítségével bárki számára gyerekjáték a munkaerő keresés. Léteznek olyan alkalmazások, amelyekkel könnyedén és gyorsan indítható toborzó kampány a legtöbb állásportálon, LinkedInen és Facebookon, bármely pozícióra.

A LinkedIn és a Facebook növekvő népszerűsége miatt a közösségi média felületeken való álláskeresés nem csupán a munkaerőpiac legfiatalabb Z generációs tagjaira jellemző, a Szent István Egyetem és a Debreceni Egyetem kutatása szerint ugyanis az Y generáció több mint fele, 56,6 százaléka használja erre a célra a social mediát. A Facebook a legnépszerűbb közösségi média platform álláskeresésre, amit a LinkedIn és az Instagram követ. A magyar munkaerőpiac igényeire is létezik optimalizált megoldás, amely szinte az összes közösségi média platformon – köztük a LinkedIn, a Facebook, az Instagram és a Reddit felületeken – biztosít célzott és kiemelt megjelenést.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elektronikus megfigyelés: Az EJEB elmarasztalta Lengyelországot

sze máj 29 , 2024
ShareTweetPinShareAz Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elmarasztalta Lengyelországot elektronikus megfigyelési rendszere miatt, megállapítva, hogy az az állampolgárok túlzott megfigyeléséhez vezethet. Öt lengyel állampolgár – köztük a varsói ügyvédi kamara elnöke – 2017-ben és 2018-ban az EJEB-hez fordult, arra hivatkozva, hogy a 2016-ban hatályba lépett terrorizmus elleni törvény megfigyelésre vonatkozó pontjai […]
Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB)

És még ez is...