A győri egyetem fél év alatt hatvan akkumulátort tesztel

powerbankHatvan külső akkumulátor energiatárolási képességét méri meg a Széchenyi István Egyetem egyik laboratóriuma fél év alatt, szeptemberig – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Az egyre több funkcióval felvértezett okoseszközöket a powerbankok közbeiktatásával az áramhálózatoktól távol, utazás közben is lehet használni. Az előírások alapján minden vésztöltőt el kell látni a névleges kapacitás értékét feltüntető címkével. Az április végén megkezdett vizsgálat a terméken szereplő információk helytállóságának ellenőrzését szolgálja, a jogszabályoknak, szabványoknak nem megfelelő lítium akkuk kiszűrésére irányul. A kereskedelmi mintavételt a fogyasztóvédelmi hatósági hatáskörben eljáró kormányhivatalok, a laborvizsgálatokat a győri egyetem végzi. Havonta tíz, hat hónap alatt hatvan terméket ellenőriznek szeptember végéig. Ha a terméken olvasható tájékoztatás valótlannak bizonyul, megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul. A győri felsőoktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodás alapján az egyetem további termékek laboratóriumi méréseiről is gondoskodik majd.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elon Musk nyomozna

csü máj 5 , 2022
Elon Musk, a Twitter mikroblog-szolgáltató új tulajdonosa utánajárna, ki finanszírozza azokat a civil szervezeteket, amelyek több nagynevű amerikai céget is a Twitter bojkottálására szólítottak fel. Twitter-bejegyzésében a SpaceX és a Tesla cégeket is vezető Musk arra a levélre reagált, amelyben – a CNN amerikai televíziócsatorna közlése szerint – 22 amerikai […]
Donald Trump

Friss, ropogós