A GVH nem állt a DTSM-felvásárlás útjába

szerver, adatközpontA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hozzájárult, hogy a 4iG Nyrt. megszerezze az adatközpont-üzemeltető DTSM Kft. 100 százalékát – közölte a rohamtempóban gyarapodó informatikai vállalat.

A 2018-ban alapított DTSM tevékenységi köre az adatközpontok fizikai üzemeltetésétől az IT és telekommunikációs rendszerek installálásán, üzemeltetésén keresztül a felhő alapú technológiák felépítéséig és integrálásáig terjed. A DTSM a service desk szolgáltatási területen meghatározó kompetenciával rendelkezik és kétezer vállalati ügyfelet szolgál ki naponta. A 4iG korábbi tájékoztatása szerint az esztergomi székhelyű kft. alapítása óta szakmai-beszállítói kapcsolatban áll a 4iG-vel. A DTSM tavaly közel 1,2 milliárd forintos árbevételt ért el. A tervek szerint a 4iG integrálja a DTSM-et, így a cégcsoportnak közel ezer dolgozója lesz. A tranzakció lezárása után a 4iG rendelkezik majd a magyar piacon az egyik legnagyobb üzemeltetési csapattal, amelynek további bővítését tervezi a társaság.

A 4iG 33,5 milliárd forint konszolidált értékesítési árbevételt ért el idén az első háromnegyedévben, 34 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, adózott eredménye 11 százalékkal, 1,87 milliárd forintra nőtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hiánypótló: közel félmilliárdból indul egy online borkereskedés

ked dec 8 , 2020
Csaknem félmilliárd forint befektetéssel online borkereskedést indít egy magánberuházói csoport – jelentette be a befektetők képviseletében Váradi József. A Wizz Air vezérigazgatója, aki a Bar:24 elnevezésű webshop többségi tulajdonosa elmondta, hogy Magyarország mellett idővel külföldön is értékesíthet magyar borokat a kereskedés. Az online borkereskedelem kilátásairól szólva elmondta, hogy az internetes […]
bor, dugó

Friss, ropogós