A GVH kénytelen vizsgálni az MVM Next számlázási gyakorlatát

MVM Next csekkA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ismét versenyfelügyeleti eljárásban vizsgálja, hogy az MVM Next számlázási gyakorlata nem ütközik-e a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmába – közölte a hatóság.

A GVH arra keres választ, hogy a földgáz és villamos energia egyetemes szolgáltatás keretében 2022 augusztusa óta kibocsátott számlákon nem ütközik-e a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmába a megtakarítások bemutatása. A versenyhatósági vizsgálat a földgáz és a villamos energia egyetemes szolgáltatással összefüggő tájékoztatásra is kiterjed.

A GVH 2023-ban kapott bejelentést az MVM számlázási gyakorlatával kapcsolatban, majd megállapította, hogy a versenyfelügyeleti eljárás indításának feltételei nem álltak fenn. A bejelentő a döntés hatályon kívül helyezését kérte a Fővárosi Törvényszéktől, amely helyt adott a kereseti kérelmében foglaltaknak – indokolták az újabb eljárás megkezdését.

Megjegyezték, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megkezdése nem jelenti a jogsértés megállapítását. A vizsgálat időtartama három hónap, indokolt esetben két alkalommal legfeljebb két-két hónappal hosszabbítható meg. Az eljárási határidőkbe az adatkérések és adatközlések időszakai nem számítanak bele – olvasható a közleményben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Oroszország megbírságolta a Twitchet

vas júl 7 , 2024
Egy orosz bíróság egymillió rubel (~12 ezer dollár) bírságot szabott ki a Twitch, közösségi média platformra. Az Orosz Szövetségi Információtechnológiai és Tömegtájékoztatási Felügyeleti Ügynökség (Roszkomnadzor) által a Twitch ellen indított per tárgyalására a Moszkvában található Taganszkij bíróságon került sor. A bíróság úgy döntött, hogy a cég nem tartotta be a […]
Twitch

És még ez is...