A Google a világűrből hódítaná meg az internetmentes vidékeket

muholdxTöbb mint egymilliárd dollárt tervez költeni arra a Google, hogy az internet-hozzáférést műholdak segítségével a Föld olyan vidékeire is kiterjessze, ahová eddig még nem ért el a világháló – közölte a The Wall Street Journal nyomán az MTI. A lap értesülései szerint a projekt keretében első lépésként 180 kisméretű (zömmel mintegy 113 kilogrammos) műholdat akarnak alacsony Föld körüli pályára állítani. A vállalkozás élén Greg Wyler, az O3b Networks műhold-kommunikációs startup alapítója áll.

A Google a műholdakon kívül azzal is kísérletezik, hogy léggömbökről (Project Loon) és napenergiával hajtott, pilóta nélküli repülőgépekről biztosítsa a szélessávú összeköttetést az eddig még senki által meg nem hódított piacokon, amelyek több százmillió potenciális fogyasztót jelentenek. A cég a drónos internetszolgáltatás fejlesztése érdekében vásárolta fel a Titan Aerospace nevű vállalatot.

A lap szerint több Szilícium-völgyi cég, így a Facebook is azzal kísérletezik, hogy a felhasználóit a levegőből érje el. A próbálkozások azonban néha látványos bukáshoz vezettek. A 90-es években a Microsoft és Craig McCaw telekommunikációs vállalkozó próbálkozott meg a drónos-műholdas internetszolgáltatással. A Teledisc néven ismertté vált vállalkozásuk azonban 2002-ben műszaki nehézségek és anyagi gondok miatt elbukott – miután kilenc milliárd dollárt költöttek rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Ericsson az Indy 500-on bízonyított

sze jún 4 , 2014
Az Ericsson és a Verizon Wireless megvalósította az Egyesült Államok első LTE Multicast szolgáltatását kereskedelmi 4G-LTE hálózaton, az Ericsson LTE Broadcast megoldásának használatával. A svéd vállalat által szállított hálózati berendezés támogatta az élő videoszolgáltatásokat az Indy Motor Speedway versenypályáról adott bemutató részeként az Indy 500 versenyt megelőző hetekben. A verseny […]

És még ez is...