A Gloster megvette a Minerót

A fotón jobbról balra: Pintér Attila (Dr. Pintér Attila ügyvédi iroda), Tóth Attila (Minero ), Sárközi Zoltán (Minero ), Szekeres Viktor (Gloster), Murvai Attila (Minero), Kovács Ákos (Absolvo Consulting Kft.)A Gloster Infokommunikációs Nyrt. (Gloster) és a Minero IT Hungary Kft. (Minero) szerződést kötött a Minero többségi tulajdonrészének adásvételéről.

A Gloster október közepén szerződést kötött a Minero többségi tulajdonrészének adásvételéről. A német autóiparba több mint tíz éve sikeresen beszállító Minero a zárást követően a Gloster és a müncheni székhelyű multinacionális Sulzer GmbH német-magyar vegyesvállalataként működik tovább. A 2010-ben alapult vállalat elsősorban a szoftverfejlesztés és a tanácsadás területén nyújt magas színvonalú informatikai szolgáltatást az ügyfeleinek. A cég a nap 24 órájában folyamatosan üzemeltet magas rendelkezésre állást igénylő, kritikus gyártás-vezérlési szoftver megoldásokat. A Minero nagy tapasztalattal rendelkezik az informatikai rendszerek egyedi igények alapján történő megtervezésében. A szakemberek komoly hangsúlyt fektetnek a minőségbiztosításra. A Minero ISO 27001-es tanúsítvánnyal rendelkezik a szoftverrendszerek elemzésére, tervezésére, fejlesztésére és támogatására vonatkozóan. A vállalat irodái Budapesten, Szegeden és Kecskeméten találhatók. A Minero rendszeresen részt vesz magyar és nemzetközi projektekben is. A fejlesztő cég kiemelt partnerként, folyamatosan, évekre előre kiszámítható módon, évről-évre egyre nagyobb kapacitásokat lekötő ügyfele a bajor BMW, és az ingolstadti Audi, de ügyfelei között tudja a német Vöröskeresztet is. A társaság a 2020-as évet 995 millió forint árbevétellel és 461 millió forint EBITDA-val zárta. Az 1978-ban alapított bajor társtulajdonos Sulzer GmbH a világ tíz pontján – többek között az USA-ban és Indiában is – üzemeltet irodát, mintegy nyolcvanmillió euró árbevételével és ezer alkalmazottjával a német járműipar 15. legnagyobb it-beszállítója. Ügyfele többek között a BMW, Audi, BASF, MAN, Daimler és a Skoda.

A Minero IT Hungary Kft. megvásárlása a Gloster Infokommunikációs Nyrt. hatodik akvizíciója. 2019. január 10-én vette meg az Euroway Networking Kft. 51 százalékát, 2019. december 13-án pedig a TMSI Kft. 100 százalékos tulajdonrészét. 2020. január 1-én a Cableline Technologies Kft. került a Társaság tulajdonába, ami 2020. június 9-én pedig a Euroway Networking Kft. 49 százalékát szerezte meg. Ezt követően 2020. október 30-án a MACROgate IPsystems Magyarország Távközlési Kft. került 100 százalékban a Gloster Infokommunikációs Nyrt. tulajdonába.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Takács az Adevinta Hungarynél

pén okt 29 , 2021
Takács Borbála tölti be a magyar e-kereskedelmi piacon jelentős portfólióval jelen lévő Adevinta Classified Media Hungary Kft. marketingigazgatói pozícióját 2021 októberétől. Digitális stratégaként Takács elsődleges feladatai közé az újabb felhasználói körök megszólítása, a tranzakciós folyamatok digitális platformokba történő szorosabb integrálása és a user flow optimalizálása tartozik majd a Jófogás és […]