A Gloster felvásárolta a Tőzsér és Máriás Szoftver Irodát

2019. november 14-én a Gloster Infokommunikációs Kft. és a Tőzsér és Máriás Szoftver Iroda, azaz a TMSI Szoftver Iroda Kft. (TMSI) tulajdonosai, a TMSI 100 százalékos tulajdonrészének adásvételéről írtak alá szerződést. Az akvizíció zárását követően a TMSI csapata a Gloster kibervédelmi üzletágaként folytatja. Az akvizíció elsődleges célja, hogy a Gloster a 23 éves TMSI kibervédelmi technológiai tudásával kibővülve, meghatározó it-biztonsági szolgáltatóvá váljon a hazai vállalati piacon. A tranzakció eredményeként a két cég mostantól közösen, egy helyszínről biztosítja meglévő és leendő ügyfelei számára a hatékony és biztonságos üzleti működés informatikai feltételeit. A TMSI megvásárlásának egyik eredményeként, a Sophos – az ismert oxfordi központú it-biztonsági világcég – az elérhető legmagasabb Platinum partneri kompetenciájára tesz szert a Gloster. Képessé válik olyan komplex kibervédelmi szolgáltatások nyújtására, mint: végpont és szerver védelem, mobiltelefon-menedzsment és adat-titkosítási megoldások. A két cég szolgáltatási portfoliója tökéletesen kiegészíti egymást.

Az akvizíciót követően a Gloster Infokommunikációs Kft. – leányvállalatokkal együtt – 40 fő alkalmazottal, száz havidíjas ügyféllel és több mint négyszáz rendszeresen vásárló vállalati ügyféllel rendelkezik majd. A csoport tagjainak együttes árbevétele 2018-ban kétmilliárd forint volt, mintegy 450 millió forintos EBITDA mellett — áll Gloster közleményében. Nyilvánosan elérhető adatok szerint a TMSI 2018-ban 201 millió forint forgalom mellett 70 milliós üzemi eredményt ért el, a Gloster pedig 1,6 millárdos forgalom mellett 187 milliós üzleti eredményt ért el. Tavaly a TMSI-nek kilenc, a Glosternek huszonkét alkalmazottja volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A 4iG nem képes felvásárolni a T-Systems-szet

ked dec 10 , 2019
A 4iG Nyrt. és a Magyar Telekom Nyrt. július elején jelentették be, hogy előzetes megállapodást kötöttek a telekommunikációs cég üzleti infokommunikációs leányvállalatának, a T-Systems Magyarország adásvételére vonatkozó kölcsönös szándékról. A tárgyalási folyamat lezárását követően a 4iG kezdeményezésére a vállalatok úgy döntöttek, hogy visszalépnek az ügylettől. A 4iG és a Magyar […]