A gépi tanulás klassz: a hat legfontosabb technológia trend 2016-ban III.

osztalyterem-tanuloAz Avnet Technology Solutions magyarországi leányvállalatának ügyvezetője, egyben a vállalat dél-kelet-európai régiójának vezetője, Bartha Péter hat pontban foglalta össze a technológia világára vonatkozó vízióit.

#3 Gépi tanulás
A big data és az adatanalitika segítségével olyan mennyiségű és minőségű adatot kapunk a döntések előkészítéséhez, ami korábban elképzelhetetlen lett volt. De vajon mi történne akkor, ha a big data és az analitika mögött álló rendszerek nem állnának meg a múlt adatainak vizsgálatánál, hanem – felismerve az emberek számára akár láthatatlan trendeket és folyamatokat – előre jeleznék a jövőt? Ha Google, Facebook vagy Amazon felhasználók vagyunk, már lassanként saját magunk is megtapasztalhatjuk: a rendszerek elemezve múltbeli tevékenységünket, olyan tartalmakat, reklámokat és ajánlatokat juttatnak el hozzánk, amelyek tapasztalataik szerint érdekesek lehetnek számunkra. A gépi tanulásban rejlő üzleti lehetőség egyre több szervezet számára kerül elérhető közelségbe, ami idővel azzal fog járni, hogy lépten-nyomon a számunkra érdekes dolgok találnak meg a világban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az IDBC Creative Solutions nyerte a Pázmány egyetem tenderét

hét márc 21 , 2016
A bő másfél éve, 2014.07.01-én alakult, ám a bevételeit szépen növelő IDBC Creative Solutions Kft. nyerte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem vállalatirányítási rendszere (ERP) bevezetésének előkészítésével kapcsolatos tanácsadásra kiírt tenderét. A szerződés eredetileg becsült összértéke 9,8, a végleges értéke 9,5 millió forint lett. A Közbeszerzési Értesítőből kiderül, hogy az egyetem […]
Forint