A GE a világ első tíz, szoftvermegoldásokkal foglalkozó digitális cég közé kíván tartozni

Pete-LauStartup vállalkozást indított a General Electric (GE) a LED-gyártásra és az azzal összekapcsolható energiahatékonysági fejlesztésekre koncentrálva, a Current nevű új cég európai és közel-keleti működése nagyobb részt a magyarországi alkalmazottakra alapoz – közölte a társaság élére januárban kinevezett, az európai és közel-keleti területért felelős vezérigazgatója, Pete Lau. A Current az ügyfeleinek nyújtott szolgáltatásainál az ipari internetre épülő, a GE által életre hívott, nyílt forráskódú Predix szoftverplatform adataira is építhet.

A vezérigazgató elmondta, a GE 2020-ra globálisan az első tíz, szoftvermegoldásokkal foglalkozó digitális cég közé kíván tartozni. A következő négy évben a LED – amely már nem klasszikus fényforrás, hanem elektronikai termék informatikával összekapcsolva – elterjedtségében el fogja érni a világon a nyolcvan százalékot. Ez a digitális átalakulás azzal is jár, hogy a házon belül meglévő tudás mellett egyre nő a GE igénye a szoftveres szakemberek iránt, hiszen ezen a területen egyre nagyobb az igény integrált megoldásokra. A piaci szegmens jelentőségét mutatja, hogy a GE jelenleg közel 120 milliárd dolláros éves árbevételéből ma 1,5 milliárd dollár származik a Current tevékenységi területéről, 2020-ra pedig már ötmilliárd dolláros bevételt terveznek.

A LED az első lépés a cégekkel folytatott együttműködésben, amelyen keresztül további energiahatékonysági megoldásokat tudnak számukra kínálni, például a világítótestekbe integrált és az internettel összekötött érzékelők segítségével. A dolgok internetét (IOT) és a felhőszolgáltatásokat felhasználva szoftveres elemzésekkel képesek az érzékelők által biztosított információkat felhasználni. Egy üzletlánc például pontos adatokat kaphat arról, hogy adott polcsoroknál melyik terméknél mennyit időzik a vásárló, így nemcsak a megvilágítás időtartamát vagy fényerejét tudják vezérelni, de a vásárlásokon kívül már a vevők érdeklődését is elemezni tudják – fogalmazott Peter Lau.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Még mindig kockázat a BYOD

sze ápr 13 , 2016
Főként biztonsági kockázatok miatt nem preferálják a vállalatok, hogy az alkalmazottak saját mobileszközeiken (BYOD) dolgozzanak a Crowd Research Partners legfrissebb mobilbiztonsági felmérése szerint. A biztonsági kockázatokon belül a megkérdezett it-biztonsági szakemberek többsége, 72 százaléka az adatszivárgástól tart legjobban BYOD esetén, 56 százalékuk pedig attól, hogy a módszer esetleg jogtalan hozzáférést […]