A Főtaxi bevezeti az e-taxi rendelést Budapesten

FőtaxiMár közvetlenül elektromos autót is lehet rendelni a Főtaxi mobilapplikációján keresztül – közölte a taxitársaság.

Azt írták, hogy Budapesten a Főtaxi rendelkezik a legnagyobb flottával: a hagyományos üzemű autók mellett több mint hatvan elektromos és több mint kétszáz hibrid autó járja az utakat. Hozzátették, a tervek szerint 2022-re három számjegyűre nőhet a cég elektromosautó-állománya, amihez illeszkedve tovább fejlesztik a vállalat saját elektromostöltő-infrastruktúráját is. Emlékeztettek, a kormány az idén hárommilliárd forintot különített el erre a célra, a pályázók (köztük a taxisofőrök is) a gépjármű értékének 45 százalékát kaphatják meg támogatásként egy legfeljebb 15 millió forint értékű elektromosgépjármű-vásárlására. A tavalyi pályázat keretében 250-en nyertek támogatást, köztük főtaxis munkatársak is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

EB: legyen digitális személyazonosságuk az európaiaknak

pén jún 4 , 2021
Az Európai Bizottság (EB) javaslatot tett egy megbízható és biztonságos digitális személyazonosság létrehozására az európai állampolgárok, lakosok és vállalkozások számára – közölte Margrethe Vestager, az Európai Bizottság digitális korra felkészült Európáért felelős ügyvezető alelnöke. Az uniós biztos elmondta, az európaiak telefonjukon egyetlen kattintással igazolhatják majd személyazonosságukat, életkorukat, és dokumentumokat oszthatnak […]
Margrethe Vestager