A Formlabs Budapesten hoz létre fejlesztőközpontot

A 3D nyomtatókat gyártó, bostoni központú Formlabs Inc. kétmilliárd forintos beruházással Budapesten hozza létre az Egyesült Államokon kívüli első fejlesztőközpontját. A három év alatt száz munkahelyet teremtő beruházáshoz a kormány 171 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. Tajti Ferenc, a Formlabs Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a magyarországi leányvállalat 2018-ban alakult, de működésüket Magyarországon 2015-ben kezdték, a Form 2 nyomtató székesfehérvári gyártásával, amely azóta piacvezető lett a kategóriájában. A Formlabs 2011-es megalapítása óta elérte az egymilliárd dolláros cégértéket, dolgozóinak létszáma meghaladta az ötszázat, bevétele pedig az évi százmillió dollárt. Ebben a növekedésben nagy szerepe volt a magyarországi gyártásnak. Azóta a cég több mint ötvenezer nyomtatót adott el, amelyekkel az ügyfelek több mint negyvenmillió nyomtatást készítettek – mondta az ügyvezető. (Jobb nem belegondolni, hogy ezt az utolsó adatot honnan tudhatja az ügyvezető. A -szerk- megj.) Hangsúlyozta: az a tapasztalatuk, hogy a magyarországi fejlesztők műszaki felkészültsége és az oktatás színvonala világpiaci szinten versenyképes. A kapott támogatást szeretnék arra felhasználni, hogy a létszámot a mostani tízről százra növeljék a következő három évben.

Vélemény
Nem látom a logikát abban, hogy az állam jól menő külföldi társaságokat támogat nem kis pénzekkel abban, hogy azok elszívják a számukra még mindig nagyon olcsó informatikusokat a magyar vállalatok elől. Arról nem beszélve, hogy ezek a cégek jellemzően nem Magyarországon realizálják a magyar munkaerő által megtermelt hasznot, így nem is idehaza adóznak. Nagyon szomorú továbbá, hogy ilyenkor nem szólalnak meg az ilyen-olyan apparatcsikok, akik a magyar érdekek harcos képviselőiként etetik a népet. Elkeserítő a saját pecsenyéjüket iparági érdekképviselet álcája alatt sütögető NER-ready szervezetek hallgatása is, amelyek ugyan egyfolytában arról beszélnek, hogy kevés hazánkban az informatikus, de arról nem, hogy a Kormányzat ilyen lépései tovább rontják a helyzetet. Örömmel közölnénk a magyarázatot.
-szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem lesz egyszerű a Facebook virtuális devizájának bevezetése

pén júl 26 , 2019
A Facebookkal kapcsolatos jogi viták nyomán valószínűleg számos szabályozás előzi majd meg a közösségi háló saját devizájának, a Librának a bevezetését – véli Németh Dávid a K&H Bank vezető elemzője. Hozzátette: a Facebooknak többek között szabályoznia kellene, hogy hogyan használják fel a különböző tranzakciókat, illetve hogy ezáltal hogyan védik az […]
Facebook