A fiúk játszanak, a lányok csevegnek

lany-bajuszEgy nemzetközi kutatás szerint a 8-16 év közötti fiúk és lányok nagyon különbözően viselkednek az interneten, amiből azt a következtetést vonták le a kutatók, hogy különbözőképpen kell megvédeni őket. A vizsgálat szerint a lányok okostelefonokat szeretnek használni, míg a fiúk a számtógépeket és a játékkonzolokat preferálják. A fiúknál valószínűbb a játékfüggőség kialakulása: ők gyakrabban említik a számtógépes játékokat mindennapos online tevékenységeik között, míg a lányok inkább a közösségi oldalakon kommunikálnak egymással vagy élő beszédben, vagy üzenetek formájában.

A lányok gyakrabban választják családtagjaikat és barátaikat információs forrásként, míg a fiúk inkább az internetre támaszkodnak. A fiúk magabiztosabbnak érzik magukat az internethasználat és az online védelem terén. Ugyanakkor a kutatás szerint a fiúk kevésbé gátlásosak az interneten: sok személyes adatot osztanak meg közösségi oldalakon és idősebbnek mondják magukat, mint valójában. Gyakran próbálkoznak a szülői szűrők megkerülésével és online tevékenységük elrejtésével. És sokszor van mit elrejteni – saját bevallásuk szerint a fiúk szívesebben keresnek rá olyan tartalmakra, amelyek nem megfelelőek gyerekek számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Erre kellett volna figyelni nyaralás alatt

vas szept 4 , 2016
Egy rosszul kezelt Facebook profillal a felhasználók tálcán kínálják fel értékeiket vadidegeneknek. Szakértők szerint a legfontosabb, hogy ügyeljünk kapcsolati hálónkra: csak olyan embereket jelöljünk be vagy igazoljunk vissza ismerősnek, akiket valóban ismerünk. Az alapértelmezett védelmi beállítások csak idegenekre vonatkoznak, ismerőseink már hozzáférhetnek az általunk közzétett adatainkhoz. Idegen eszközről nem szabad […]

Friss, ropogós