A fiatalok türelmetlenek, az idősebbek tájékozatlanabbak

oregAmi a biztonságos internetezést illeti, a 45 éves és idősebb felhasználók sokkal óvatosabbak a fiatalabb internetezőknél, ha információk megosztásáról van szó, de a tudás hiánya miatt kevésbé tudják észlelni a kárt okozó csalásokat és a fenyegető veszélyeket — áll a Kaspersky Lab legújabb felmérésében. Ezzel szemben a 24 éves és fiatalabb felhasználók hajlamosak több információt közölni magukról online, és kevesebb lépést tesznek a védelem érdekében, de jobban értik a potenciális veszélyeket, és könnyebben felismerik azokat. A kutatás megállapította, hogy a fiatalok számára az online adatmegosztás mindennapos esemény, 83 százalékuk vált privát üzeneteket az interneten, míg a 45 év felettieknek csupán az 53 százaléka. Háromszor annyi fiatal ismeri el, hogy osztott már meg személyes tartalmat legalább egyszer online (23 százalék, szemben a 7 százalékkal).

A fiatalabb generáció sokkal türelmetlenebb, amikor szoftvertelepítésről és fájlok letöltéséről van szó. 26 százalékuk mondta azt, hogy átugorja a felhasználási feltételeket a szoftvertelepítéseknél. Ez azt jelentheti, hogy nem tudják, hogy milyen adatokhoz való hozzáféréshez adtak engedélyt, milyen további programot telepíthettek vagy hogyan módosultak az operációs rendszer beállításai. A 45 év felettieknek csupán a 12 százaléka hagyja figyelmen kívül az apróbetűs részt. A fiatalabbak kevesebb gondosságot tanúsítanak fájlletöltéskor is, háromból egy felhasználó (31 százalék) több forrásból is letölt fájlokat, szemben az idősebb felhasználók tíz százalékával. A 24 évesek vagy annál fiatalabbak negyede (24 százalék) letiltaná a biztonsági megoldásokat, ha az megpróbálná megakadályozni egy szoftver telepítését, ezt az idősebb válaszadóknak csak a 13 százaléka tenné meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Informatika fejlesztés az ukrán határőrségnél

vas jan 17 , 2016
A határőrség és a vámszolgálat korszerűsítésére fordítható harmincmillió eurós támogatást kap Ukrajna az Európai Uniótól – adta hírül az ukrán gazdaságfejlesztési és kereskedelmi minisztérium — írja a karpatalja.ma. Az összeget határátkelőhelyek felújítására, a szolgálatok informatikai fejlesztésére, a térség árvízvédelmére, a környezetszennyezés csökkentésére, illetve az ukrán és moldovai elektromos rendszer ENTSO-E […]

Friss, ropogós