A félvezető-eladások nőnek, de mi van a félszigetelőkkel?

áramkőrNőtt a félvezetők globális eladásából származó bevétel júliusban havi és éves szinten egyaránt a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA szerint.

A szervezet honlapjára felkerült adatok azt mutatják, hogy júliusban 45,44 milliárd dollár értékben értékesítettek félvezetőket a világon, ami 29 százalékkal felülmúlta a tavaly júliusi 35,23 milliárd dollárt. Havi összevetésben a növekedés 2,1 százalék volt, a júniusi 44,53 milliárd dollárral összevetve. Júniushoz képest Észak- és Dél-Amerikában 4,2 százalékkal, Japánban 3,2 százalékkal, Kínában 1,2 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kína és Japán nélkül) pedig 2 százalékkal nőtt, miközben Európában 0,8 százalékkal csökkent az eladásból származó bevétel júliusban.

Tavaly júliushoz viszonyítva Észak- és Dél-Amerikában 26,8 százalékkal, Európában 38 százalékkal, Japánban 20,9 százalékkal, Kínában 28,9 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) pedig 30,9 százalékkal nőtt a bevétel. A SIA adatai szerint tavaly 439 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 6,5 százalékkal meghaladta az előző évit. A SIA a chipeladások további növekedésére számít az idén. A SIA az amerikai félvezetőgyártó ágazat 98 százalékát és a világ nem amerikai chipgyártóinak kétharmadát tömöríti.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

És még ez is: megint romlott a Sentix hangulatindexe

ked szept 7 , 2021
Szeptemberben már a második egymást követő hónapban romlott a Sentix frankfurti gazdaságkutató intézet euróövezeti befektetői hangulatindexe, újabb jeleként annak, hogy a gazdasági növekedés lefordult a járvány utáni fellendülés csúcsáról. A Sentix felmérése szerint az euróövezet befektetői hangulatindexe 2,6 ponttal, 19,6 pontra, április óta a legalacsonyabb szintre süllyedt. A piac a […]