A Facebookon folytatódik az Alkonyat-sorozat

drakulaNem a moziban folytatódik az Alkonyat-széria: a vámpír-vérfarkas történet rövidfilmekkel gazdagodik a Facebookon – ismertette a The Hollywood Reporter nyomán az MTI. Az Alkonyat-filmeket gyártó Lionsgate, a filmeket ihlető könyvek szerzője, Stephenie Meyer és a Facebook ugyanis megállapodást kötött arról, hogy a születő kisjátékfilmeket kizárólag a közösségi hálón mutatják be. A produkciók 2015-ben jelennek meg. A rövidfilmek egy versengés keretében készülnek, amely a The Storytellers – New Creative Voices of the Twilight Saga (Mesélők – az Alkonyat-saga új kreatív hangjai) címet kapta. A kezdeményezés fontos része, hogy egy több szakaszban lebonyolított válogatás során legalább öt filmrendezőnőt választanak ki a rövidfilmek megrendezésére.

A rajongók is szerephez jutnak a legjobb rövidfilm kiválasztásában. A győztes – egyelőre meg nem nevezett összegű – pénzjutalmat kap és lehetőségeket pályája előmozdítására. A rajongók egyébként a Facebookon és az alkotók munkáját elősegítő Tongal platformon követhetik figyelemmel a készülő rövidfilmek fejlesztését és produkciós munkáját. A rövidfilmes versengés illeszkedik a Facebook videostratégiájába. Három éve a Warner Bros. bocsátott útjára egy kísérleti programot, amelyben a Facebookon keresztül indított kölcsönző-szolgáltatást. A próbálkozás kudarcot vallott, de a közösségi portál továbbra is fontosnak tartja és erősíti a videós vonalat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Becstelen megtalálót keres a rendőrség

hét okt 6 , 2014
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat jogtalan elsajátítás miatt ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a -buszon elhelyezett kamera által rögzített- képen látható gyanúsított 2014. július 10-én 8 óra 21 perc és 9 óra közötti időben a 169E jelzésű autóbuszon Pécel és Budapest, X., […]

És még ez is...