A Facebooknak annyi

Frances HaugenAmerikai idő szerint hétfőn délben globálisan elérhetetlenné vált a Facebook közösségi oldal és az óriásvállalat tulajdonában lévő egyéb platformok, mint az Instagram és a WhatsApp – számolt be az amerikai sajtó.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy néhány embernek gondjai vannak a Facebook alkalmazás elérésével. Dolgozunk azon, hogy a lehető leggyorsabban visszaálljunk a normális kerékvágásba, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért!” – közölte a Facebook a Twitteren. A Facebook a webhely “nem érhető el” üzenetet jeleníti meg a felhasználóknak, az Instagram pedig “szerverhibát” mutat. A platformokon nem lehet új tartalmakat betölteni. A vállalat arról is beszámolt, hogy a belső – az alkalmazottak által használt – rendszereik is összeomlottak. A társaság nem közölte, hogy mi okozhatja a szolgáltatás kimaradását, amely szakértők szerint nem ritka jelenség, azonban ritkán fordul elő globális szinten.

FacebookA Facebook és platformjainak globális leállása nem sokkal az után következett be, hogy Frances Haugen, a vállalat korábbi termékmenedzsere olyan belső dokumentumokkal látta el az amerikai sajtót, amelyek – állítása szerint – bizonyítják, hogy az amerikai cég tisztában van a termékei által okozott károkkal. Haugen azt állítja: a Facebook saját kutatása is azt mutatta, hogy a platform fokozza a gyűlöletet és a félretájékoztatást, fokozott polarizációhoz vezet, valamint hogy az Instagram kifejezetten károsíthatja a tizenéves lányok mentális egészségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mit kell tudni a házi vízmű rendszeréről?

ked okt 5 , 2021
Előfordul, hogy nem könnyű megtervezni a házi vízellátást. Ennek sokféle oka lehet, de leginkább a speciális környezet szokott nekünk fejtörést okozni. Legyen szó egy mezőgazdasági tanyáról, egy nyaralóról vagy a kerti locsolásról, fontos, hogy gazdaságos vízellátó módszert válasszunk. Éppen ezért is szeretnénk a következő pár sorban némi segítséggel szolgálni neked. […]
automataontozorendszer.com

Friss, ropogós