A digitális átállás akár tízmillió új munkahelyet teremthet Nyugat-Európában

ipar-ChaplinA digitális átállás akár tízmillió új munkahelyet hozhat létre Nyugat-Európában a fejlett gyártási technológiák által teremtett új munkakörök révén — állítja a Roland Berger német stratégiai elemző cég. A Roland Berger elemzésében rámutat: a negyedik ipari forradalom jóval több technológiai kérdésnél, ez paradigmaváltást eredményez majd az ipari vállalatok gyártási stratégiájában, legfontosabb hatásaként megjelennek a virtuális gyárak, az okos gépek és a cyber termelési rendszerek, a folyamatok automatizálódnak, valamint kiszámítható fenntarthatóság alakul ki.

A gyárak hatékonyságának növekedésével fennáll a munkahelyek csökkenésének veszélye, különösen a kevesebb képzettséget igénylő munkakörök esetében. Egyidejűleg azonban a fejlett gyártási technológia újabb szerepeket, feladatokat és munkaköröket teremt. Az ipari forradalom 4.0-nak köszönhetően akár tízmillió új munkahely is létrejöhet Nyugat-Európában, ami egészében pozitív egyensúlyt teremtene – mondta Schannen Frigyes, az elemzőcég magyarországi ügyvezetője. Elsősorban az it és szolgáltató szektorokban születnek új munkakörök, ahol akár hétmillió új, magasabban képzett munkaerőre lesz szükség a tanulmány szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Stratégiai megállapodás kötött a Microsoft és a BDO

szo okt 8 , 2016
A digitális transzformáció újabb piacokra tör be, ez alól a könyvelés, könyvvizsgálat, adó és pénzügyi tanácsadási iparág sem marad ki. A BDO évek óta vezető szerepet tölt be ezen a területen, a Microsofttal való stratégiai partnerség ehhez nyújt jövőbemutató technológiai hátteret. Az együttműködés keretében tovább bővül a magas hozzáadott értéket […]
kézfogás

Friss, ropogós