A DIGIMobil elindította az első 5G bázisállomását

A DIGI Kft. 2019. november 18-án, hétfőn, budapesti székhelyén elindította első éles 5G bázisállomását. “Az elmúlt időszakban több laboratóriumi tesztet is elvégeztünk jövőbeli 5G hálózatunk számára Magyarországon. Ezt követően projektmunkacsoportunk tegnap sikeresen végrehajtotta a budapesti DIGI központban telepített bázisállomás első valós körülmények között történő tesztelését. Ez egy fontos momentum cégünk fejlődésében, figyelembe véve, hogy majdnem hat hónappal ezelőtt léptünk be a mobil szolgáltatási szegmensbe saját hálózattal” – nyilatkozta Dragoș Spătaru, a DIGI Kft. és az Invitel Zrt. vezérigazgatója. „Ez a lépés megerősíti ügyfeleink felé tett kötelezettségvállalásunkat, a mobil kommunikációban elérhető legújabb technológiákkal rendelkező modern hálózat kifejlesztését csapataink vezetékes szolgáltatások terén szerzett, bizonyított szakértelmére támaszkodva” – tette hozzá Spătaru.

A DIGI az elmúlt években az optikai hálózat és a mobiltelefon hálózat fejlesztésébe eszközölt befektetéseket, olyan stratégiát alkalmazva, amely az elektronikus hírközlés területén a legfejlettebb technológiák, köztük az 5G szabvány mielőbbi bevezetését teszi lehetővé. Az első bázisállomás saját 3400 MHz-es frekvenciasávban sugároz, 20 MHz-es frekvenciatartományt használ és az Ericssonal együtt került kiépítésre. Alapvetően ettől a pillanattól kezdve minden olyan DIGI ügyfél, aki 5G-kompatibilis készülékkel rendelkezik, kipróbálhatja ezt az új hálózati technológiát a cég központi székhelye közelében. A következő hónapokban a DIGI több különböző helyszínen teszteli majd a technológiát és később – az eredményektől és a spektrumelosztástól függően – meghatározásra kerülnek a megvalósítás további részletei is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

GVH: jogsértő a HelloPay tíz százalékos borravalója

szo nov 23 , 2019
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a HelloPay Zrt. megengedhetetlen pszichés nyomást gyakorolt a fogyasztókra a tíz százalékos borravaló- és adomány-mérték alapbeállításként történő alkalmazásával az általa biztosított terminálokon. A GVH a jogsértés miatt húszmillió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást. A HelloPay-terminálokkal 2016-tól találkozhatnak a fogyasztók, főleg fesztiválokon, vásárokon és […]