A Dell óceáni hulladékba csomagolja prémium modelljét

A Dell a technológiai iparágban elsőként készített óceáni műanyaghulladékból csomagolást — olvasható a társaság közleményében.

A vízi utakon és vízpartokról összegyűjtött és újrahasznosított hulladékot a vállalat a Dell XPS 13 2-in-1 laptop csomagolásához használja 2017. április 30-tól. A cég tervei szerint 2017-ben körülbelül 7250 kilogrammal kevesebb műanyag kerülhet az óceánokba. A Dell partnerei először összegyűjtik a hulladékot, mielőtt az az óceánba jut. A műanyagot ezután feldolgozzák, illetve finomítják, majd az óceáni és más eredetű (például palackok és élelmiszertartó dobozok) újrahasznosított HDPE műanyagot 25–75 szézalék arányban keverik. Az újrahasznosított végtermékből végül új csomagolásokat készítenek.

A termékek csomagolására tájékoztatás is kerül, amivel a vállalat az óceáni ökoszisztéma megőrzésének fontosságára és az ezt elősegítő megoldásokra szeretné felhívni a figyelmet. A Dell mindegyik szállítmányát ellátja a HDPE anyagot jelölő 2-es újrahasznosítási szimbólummal, ami annak biztosítéka, hogy a csomagolás nem kerülhet vissza az óceánba. A Dell csomagolásért felelős csapata az anyagbeszerzést és a termékek csomagolását úgy tervezi meg, hogy a végeredmény tömegének több mint 93 százaléka újrahasznosítható legyen, ezáltal a körkörös gazdaság részévé válhasson.

Egy közelmúltban végzett kutatás szerint csak 2010-ben 4,8-12,7 millió tonna közötti mennyiségű helytelenül kezelt műanyaghulladék került az óceánokba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyarország a CeBIT díszvendége lenne

szo márc 18 , 2017
A kormány szeretné, ha Magyarország a közeljövőben a CeBIT digitális szakkiállítás kiemelt partnerországa, díszvendége lenne, ezért is irányul kiemelt kormányzati figyelem a jövő hétfőn Hannoverben kezdődő rendezvényre – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten. Ismertetése szerint nemcsak az idei, hanem a későbbi hasonló kiállításokat is kiemelten kezeli a kormányzat, […]