A debreceni szolgáltatóközpontok több mint háromezer embert foglalkoztatnak

Debrecenben több mint háromezren dolgoznak szolgáltatóközpontokban, ezzel az SSC-szektor (Shared Service Center) vált az egyik legnagyobb foglalkoztatóvá a városban – mondta a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere, a T-Systems Magyarország új telephelyének átadásán.

Papp László elmondta: egyre több info- és telekommunikációs, illetve pénzügyi szolgáltatóközpontnak ad otthont Debrecen. Debrecen Smart City – egy intelligens, innovatív, élhető, hatékony, fenntartható, okos, egészséges és tehetős város megteremtését célzó – programja keretében az önkormányzat komoly együttműködést alakított ki az SSC-szektor szolgáltatóival, köztük a T-Systems Magyarországgal – tette hozzá a polgármester.

Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy 45 debreceni munkatársuk korábban a város három, egymástól távol eső helyén dolgozott, most valamennyien a ma elérhető legnagyobb sebességű infokommunikációs hálózattal felszerelt, a XXI. század követelményeinek mindenben megfelelő új épületbe költözhettek. Kiemelte: a T-Systems Magyarország Debrecenben és a régióban betöltött szerepe tovább fog erősödni a közeljövőben, amihez jó alapot nyújt az új telephely. A cég régiós szolgáltatási területe kiterjed Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére, valamint Pest megye déli részére is. “Több, helyi szinten jelentős és országosan elismert projektben vettünk részt Debrecenben egyebek mellett a közlekedési, a pénzügyi vagy az egészségügyi ágazatban” – fűzte hozzá a vezérigazgató.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Zuckerberg: a globalizáció ellen fordul a közhangulat

vas febr 19 , 2017
A Facebook alapítója szerint mélységesen aggasztó, hogy a közhangulat világszerte a globalizáció folyamata ellen fordul. Mark Zuckerberg a BBC televíziónak adott interjúban kijelentette: sokan úgy érzik, hogy nem tudnak lépést tartani a globalizációval járó gyors ütemű változásokkal, és ma már vannak olyan mozgalmak, amelyek célja a visszalépés a globális szintű […]
Mark Zuckerberg