A DDoS támadások sem járnak egyedül

malware-virusA Kaspersky Lab felmérése szerint a legtöbb esetben a DDoS támadás csak a jéghegy csúcsa. A vállalati szektor képviselőinek 74 százaléka jelentette, hogy a vállalatuk ellen indított DDoS támadások egybeestek más biztonsági incidensekkel is. Ráadásul ezek az egybeesések sokszor nem csupán a véletlenek műve, hanem szándékos kísérletek arra, hogy eltereljék az it-személyzet figyelmét a komolyabb problémákról.

A felmérés során a válaszadók leggyakrabban a rosszindulatú vírusokat (malware 21 százalék) és a hackelést (22 százalék) említették, mint a cégüket érintő első számú fenyegetés, míg a DDoS-t csupán hat százalékuk jelölte meg a legveszélyesebbnek. Ugyanakkor a DDoS támadások gyakran egybeesnek egyéb malware incidensekkel (45 százalék minden esetben) és a vállalat hálózatát érintő behatolásokkal (32 százalék, ugyancsak minden esetben). A támadások 26 százalékában egyidejűleg pedig adatszivárgás is kimutatható. Az alábbi probléma az építőipari és mérnöki cégek esetében gyakrabban merült fel: a válaszadók szerint a vállalat felé irányuló DDoS támadások 89 százaléka egybeesett más típusú támadásokkal is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Érdekesnek ígérkezik a NetAcademia IT Forum

csü okt 15 , 2015
ShareTweetPinShareCsalókat detektáló felhőalapú szolgáltatás, munkahelyi kapcsolatok szövevényét felfejtő adattár, hálózatba szervezett „dolgok” életre keltése – mindez csak ízelítő azon újdonságok sorából, melyekkel október 20-án lehet találkozni a NetAcademia IT Forum 2015 konferencián. Minden korábbi verzióhoz képest gyorsabb ütemben terjed a Windows 10 Magyarországon, a penetráció már hat százalék feletti. Ez, illetve […]

És még ez is...