A „Darkhotel” kiberkém csoport újra támad

DarkHotelA Hacking Team – amely „legális kémprogramokat” árul egyes kormányoknak és rendvédelmi szerveknek – fájljainak kiszivárogtatását követően több hackercsoport elkezdte használni rosszindulatú célokra a vállalat eszközeit. Ezek között megtalálhatók az Adobe Flash Playert és a Windowst célzó különféle kihasználó kódok. Közülük egyet a kiberkémkedéssel foglalkozó hírhedt “Darkhotel” csoport is felvett az eszköztárába.

„A Darkhotel egy újabb, ezúttal a Hacking Teamtől származó Adobe Flash Player kihasználással tért vissza, amelyet egy feltört weboldalon helyezett el. A csoport korábban egy másik Flash kihasználást vetett be ugyanezen a webhelyen, amelyet 2014 januárjában minősített nulladik napinak az Adobe. A Darkhotel egy sor nulladik napi és frissen nyilvánosságra került sebezhetőséget próbált meg kihasználni az elmúlt néhány évben, amelyek révén célzott támadásokat hajtott végre fontos személyek ellen világszerte. A korábbi támadásokból kiderült, hogy a Darkhotel vezérigazgatók, alelnökök, értékesítési és marketing vezetők, valamint neves kutatók után kémkedik” — mondta Kurt Baumgartner, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Banovic a Telenor digitális szolgáltatásainak élén

hét aug 17 , 2015
Aleksandra Banovic tölti be a Telenor Magyarország digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját. Nem lesz könnyű dolga, Takács Zoltán az elődje nagyon magasra emelte a lécet. A Telenor két éve alapította meg a Digitális Szolgáltatások divíziót Magyarországon, hogy az ügyfelek legújabb és jövőbeni igényeihez igazodó, innovatív szolgáltatások fejlesztését és piaci bevezetését […]