A csehek sokkal többet vásárolnak online, mint mi magyarok

2018 első félévében az online kiskereskedelmi forgalom megközelítette a 180 milliárd forintot, ami csaknem 25 milliárd forinttal, ami éppen 17 százalékal több, mint 2017 hasonló időszakában. A magyar online vásárlói bázis növekedési korlátai miatt, azonban már egyre nehezebb pusztán új vásárlói csoportokra alapozva bővülni. Az e-kereskedők ezért nagyobb és érezhetőbb hangsúlyt helyeznek a vásárlók megtartására, valamint a vásárlási intenzitás növelésére, ebből pedig végső soron mi vásárlók profitálhatunk a legtöbbet – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös kutatássorozatának idei harmadik felméréséből.

Az online kiskereskedelem növekedésének jelenlegi legfontosabb motorja az átlagos vásárlási érték folyamatos emelkedése, ami 2018 nyarán már átlépte a 11 ezer forintos értéket. Ugyanakkor, a vásárlások száma a piac egészének növekedési dinamikájánál lassabban bővül (mindössze 13 százalékos volt 2018 első félévében). Az egy főre jutó éves online rendelésszám jelenleg 12 online vásárlás/év, az éves átlagos költés pedig megközelíti a 130 ezer forintot. Összehasonlításképp ez utóbbi érték a cseh piacon, egy vásárlóra vetítve meghaladja a 230 ezer forintnak megfelelő cseh koronát, miközben ott a rendelésszám is magasabb a magyar átlagnál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tudd, hogy a virtuális szerver nem csak zöldebb, de olcsóbb is

hét szept 3 , 2018
ShareTweetPinShareA vállalati szerverek virtualizálásával nemcsak jelentős összegeket spórolhatnának meg a hazai kkv-k, de nagyot léphetnének előre az energiatudatosság és a zöldebb működés terén is — áll a Doclernet közleményében. A szerverek hatékonysága ma már jó pontossággal mérhető: egy átlagos céges szerver működtetése során a felvett energiamennyiség mindössze húsz-harminc százaléka hasznosul […]
szerver

És még ez is...