A Cisco elindítja a openroaming projektet

A Cisco bejelentette, hogy elindítja a openroaming projektet, amely könnyebbé és biztonságossá teszi a hálózatok – wifi-mobil – közötti váltást, valamint a nyilvános wifi hálózatokhoz történő csatlakozást.

A társaság szerint három év múlva a wifi (vezeték nélküli mikrohullámú kommunikáció) lesz a legfőbb internetes csatorna, a Cisco előrejelzése szerint az internetes forgalom 59 százaléka ilyen hálózatokon keresztül zajlik majd. A vállalat elemzői szerint tovább növekszik a hotspotok elterjedtsége is, a Cisco becslései szerint a nyilvános, vezeték nélküli internet-hozzáférési pontok száma 2021-ben világszerte meghaladja a félmilliárdot, ami a tíz évvel ezelőtti érték ötszázszorosa. Az elemzés alapján a wifi 6 már idén új korszakot nyit: az új szabvány az 5G-vel azonos technológiai alapokra épül, de a két technológia nem kizárja, hanem kiegészíti egymást. A wifi 6 előnyei közé tartozik, hogy kevésbé meríti le a kapcsolódó eszközök akkumulátorait és sokkal kiszámíthatóbb felhasználói élményt nyújt. A társaság elemzői szerint tovább nő a wifi átlagsebessége is, 2022-ben az átlagos kapcsolat sebessége több mint kétszer akkora lesz (54,2 Mbps), mint a 2017-ben elért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MÁV-Start: sikeres volt a vasúti applikáció nyári kampánya

csü okt 24 , 2019
Hetente 9500-an töltötték le a Magyar Államvasutak (MÁV) applikációt a korábbi átlagos 4100-zal szemben július vége és augusztus vége között az alkalmazást népszerűsítő figyelemfelhívó kampány hatására – közölte a MÁV-Start. Az applikáció legfrissebb változata mintegy 390 ezer készüléken fut, a jegyvásárlási funkciót több mint 210 ezer regisztrált felhasználó alkalmazza a […]
vonat, sin

Friss, ropogós