A CETIN Hungary bázisállomásainak csak 21 százaléka 5G-ready

Kübler-Andrási Judit, a Cetin Hungary Zrt. vezérigazgatójaA CETIN Hungary Zrt. értékesítésből származó nettó árbevétele több mint 30 százalékkal, 67,2 milliárd forintra nőtt tavaly a megelőző évi 51,4 milliárd forintról, a cég eredménye (EBITDA) 45,5 milliárd forint lett, ami több mint húsz százalékkal haladja meg a 2022-es értéket.

A távközlési infrastruktúraszolgáltató vállalat ismertette, hogy több mint négyezer bázisállomást, az ezeket összekötő teljes átviteltechnikai hálózatot, valamint az ezek kiszolgálását biztosító tíz adatközpontot és annak it-infrastruktúráját tulajdonolja és üzemelteti. A cég idén április végéig országos mobil infrastruktúrája közel 88 százalékát korszerűsítette. Bázisállomásainak 21 százaléka 5G-képes, azokon működik az 5G technológia.

A közlemény szerint a CETIN Hungary folytatja a tulajdonában álló infrastruktúra fejlesztését, 2024-ben mintegy 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztésre beruházni, és az idei tervek szerint az év végéig csaknem teljes mértékben korszerűsíti hálózatát. A magyar kormánnyal, illetve a Yettel Magyarország Zrt.-vel a digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködési megállapodásban foglaltak szerint a CETIN és a Yettel 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajt végre.

Kübler-Andrási Judit, a toronycég vezérigazgatója szerint a tavalyi eredményeik, növekedésük és infrastrukturális fejlesztéseik stabil alapot teremtenek ahhoz, hogy a hagyományos adatcsatlakozási és infrastrukturális szolgáltatások mellett az ügyfélközpontú, biztonságos és komplex digitális hálózati megoldásokra is nagy hangsúlyt helyezzenek.

A CETIN Hungary 2023-ban mintegy 5,3 GWh-val, azaz több mint 2100 átlagos magyarországi háztartás éves fogyasztásával csökkentette energiaszükségletét az adatközpontokhoz és a bázisállomásokhoz kapcsolódó energiahatékonysági intézkedések és a hálózatmodernizáció révén. A cég 2024-ben is folytatja energiahatékonyságának növelését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A GVH elkezdte helyretenni az influenszer szcénát

pén máj 24 , 2024
ShareTweetPinShareA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárásokat indított hat magyar influenszerrel, számos hirdető céggel és közreműködő reklámügynökséggel szemben. Az influenszereket követő fogyasztók és a tiszta piaci verseny elősegítése érdekében a GVH versenyfelügyeleti eljárásokat indított hat magyar influenszerrel, számos hirdető céggel, közreműködő reklámügynökséggel szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt. A […]
influenszer

És még ez is...