A cégek negyede védtelen

ddos-404A Kaspersky Lab kutatása szerint a túlterheléses (DDoS) támadások elleni védelem hiánya minden negyedik vállalat kritikus rendszereit fenyegeti – ez pedig nemcsak komoly anyagi kárral, de hírnevük sérülésével is járhat. Az európai vállalatok több mint fele, 50,8 százaléka indokoltnak tartja a DDoS elleni biztonsági megoldás beszerzését, és nagyjából ugyanennyien (46,7 százalék) tartják rendkívül fontos kiberbiztonsági lépésnek az informatikai rendszerük biztosításához. A telekommunikációs és pénzügyi vállalatok esetében ez az arány már jóval magasabb: 82 és 78 százalék.

Mégis, a szervezetek jelentős része (25 százalékuk) nem alkalmaz semmilyen megoldást, míg 41 százalékuk csak részben. Különösen meglepő, hogy a kiszolgáltatott vállalatok többsége éppen abba a kockázati csoportba tartozik, amelyeket a leggyakrabban támadnak: ezek a média (36 százalék), az egészségügy és az oktatás (31-31 százalék) iparágak. Teljes védelmet csupán a cégek 34 százaléka épített ki a DDoS ellen. A megkérdezettek mintegy negyede (24 százalék) az üzleti szempontból kritikus rendszerek stabilitását jelölte meg a legnagyobb biztonsági prioritásnak, ugyanakkor mindössze 15 százalékuk tervez túlterheléses támadások elleni védelmet alkalmazni a közeljövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Félmillió Next előfizető nem tévedhet

vas júl 10 , 2016
Elérte a félmilliót a Magyar Telekom Next díjcsomag előfizetőinek száma. A folyamatos internetéhség kielégítésére pedig a Telekom idén nyártól a Next előfizetőiknek megduplázta a felhasználható mobil adatmennyiségét, amely a legtöbb esetben ötszáz MB helyett egy GB-ot, de a lakossági ügyfelek számára igényelhető Next XL-nél már három helyett hat GB-ot jelent. A […]
Magyar Telekom

Friss, ropogós