A Canon is rendes: támogatja a balatoni életmentést

baywatchA Canon idén is támogatja a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját, amelyet a Magyar Vöröskereszt ebben az évben már a 10. alkalommal indított el. A Canon európai központja pályázatán keresztül több közép-és kelet-európai Vöröskeresztet is támogat, ebből a magyar tagozat húszezer eurót használhat fel a balatoni szolgálat megszervezésére. Ez az összeg a Balatoni Elsősegély Szolgálat kiadásainak egyharmadát fedezi, így hatalmas segítséget jelent az önkéntesek költségeinek – így utazásuk, szállásuk, étkeztetésük – fedezésében. A támogatásból hat strandon valósulhat meg a szolgálat két hónapon keresztül, amire azért is szükség van, mert a képzett önkéntes elsősegélynyújtók egy szezon alatt 3500-4000 esetben sietnek a strandolók segítségére, amelyből közel negyven eset olyan súlyos, hogy már mentőkre is szükség van.

Megtört a lendület
Canon-eredmenyekMegtört a CANON HUNGARIA KfT. legalább hat éve tartó lendülete. A társaság forgalma az elmúlt időszakban folyamatosan, 2013-tól pedig meredeken emelkedett. Tavaly azonban közel 1,7 milliárd forinttal csökkent a társaság bevétele. A vállalat üzemi eredménye is csúnyán visszaesett, 241 millióról több, mint a felére, 117 millióra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kalandpálya a porontyoknak: elképesztő mi várja a gyerekeket a nyári táborokban V.

hét júl 11 , 2016
Az iskolaszünet alatt egy gyermek sem akar tanulásról hallani. De új ismereteket szerezni nemcsak tankönyvekből lehet, hanem játékosan, nyári táborokban is. Összeállításunk azoknak a szülőknek kínál különleges megoldásokat, akik szeretnék, hogy gyermekeik később is jól hasznosítható ismeretekkel gazdagodjanak a nyári táborokban, és érdeklődnek a programozás iránt. IT Camp, kalandpályával A […]

Friss, ropogós