A Canon bemutatta az EOS 80D

foto-canonA Canon bemutatta az EOS 80D-t, amely a vállalat első olyan DSLR fényképezőgépe, amelyhez távolról vezérelhető zoom- és élességállítást lehetővé tévő adaptert illetve objektívet fejlesztettek. Az EOS 80D rendkívül jól személyre szabható, elképesztően gyors, és könnyű kezelni. Megtalálható benne minden modern képalkotó technológia – köztük az új 24,4 megapixeles CMOS-érzékelő és a DIGIC 6 processzor, valamint az új, 45 kereszt típusú pontból álló autofókusz rendszer és a villámgyors, másodpercenként hét kép készítésére képes sorozatfelvétel funkció is. A lenyűgöző fotók mellett természetesen a 80D is alkalmas Full HD videók készítésére. A Canon az új DSLR fényképezőgéppel együtt új Nano USM technológiát használó, általános felhasználási célra tervezett EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM objektívet, valamint az opcionális PZ-E1 Power Zoom Adapter-t is bemutatta, melyekkel video üzemmódban a kézi zoomolásnál sokkal egyenletesebb mozgást lehet elérni, akár távolról történő wifin keresztüli vezérlés esetén is.

Az EOS 80D kezelése teljesen személyre szabható, a leggyakrabban használt módokhoz és beállításokhoz a megfelelő kezelőszerveket lehet hozzárendelni. A gép intelligens keresője a teljes lefedettség mellett megjeleníti az aktuális beállításokat is. Ha valaki az élőképet részesíti előnyben – ami videózáskor különösen hasznos és gyakorlatilag elengedhetetlen– könnyen át lehet váltani a 7,7 cm-es (3,0”-os) Vari-angle Clear View LCD II érintőképernyőre. Az EOS 80D-vel lehetőség nyílik Full HD-s MP4videók rögzítésére hatvan képkocka/másodperc sebességgel, ami ideális lehet például utazó vloggerek számára. A Canon Camera Connect alkalmazás használatával okostelefonról vagy táblagépről is vezérelni lehet a felvételek készítését. A beépített wifi és NFC-funkció leegyszerűsíti a más eszközökhöz való kapcsolódást, valamint a képek megosztását. A fényképezőgépet nem csupán telefonhoz vagy táblagéphez, hanem akár pc-hez is csatlakoztathatjuk, és onnan is irányíthatjuk akár wifi router nélkül is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Érdemes alaposan mérlegelni a kockázatokat

pén febr 19 , 2016
Sallai György, a KPMG információbiztonsági tanácsadásért felelős igazgatója szerint az információbiztonság érdekében a különböző hardveres és szoftveres megoldások mellett öt további intézkedés megkerülhetetlen. 4. Biztonsági szabályok alkalmazása Lényegesen többről van szó, mint a szabályok kialakításáról. A gyakorlati alkalmazáson, betartatáson van a hangsúly, mert minden szabály annyit ér, amennyire komolyan veszik. […]