A britek harmada próbálkozik digitális detox-szal

digitalis-detoxA brit internetezők több mint egyharmada él a digitális detoxikálás gyakorlatával, vagyis kapcsolódik le időről időre a digitális világról — derült ki a brit távközlési hatóság, az Ofcom szokásos évi jelentéséből, amely szerint a szigetország 16-24 éves fiataljai töltik a legtöbb, napi szinten csaknem kilenc órát a világhálón. A Communications Market Report szerint a brit felnőttek ma átlagosan 25 órát, míg 2005-ben még csak kilenc órát töltöttek online egy héten. A felhasználók háromnegyede számára fontos az internet a mindennapokban, 59 százalékuk egyenesen “ragaszkodik” az online jelenlétet biztosító készülékéhez — írta a The Guardian című brit lap internetes oldala.

A jelentés szerint a válaszadók több mint harmada számára jelent nehézséget, hogy lekapcsolódjon a netről és majdnem ötven százalékuk – a 16-24 éveseknél 59 százalék – egyenesen elveszve érzi magát internetkapcsolat nélkül. A mutatók szerint a 16-24 évesek töltik a legtöbb, napi szinten csaknem kilenc órát internetezéssel. A megkérdezettek nagy része ugyanakkor aggódik a világháló iránti megszállottsága miatt. Tízből négyen vélték úgy, hogy túl sok időt töltenek online, és 41 százalékuk elismerte, hogy többet internetezik, mint szeretne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csontvázak a szekrényben: működésképtelen lenne a fővárosi elektronikus jegyrendszer

hét aug 8 , 2016
A BKK Igazgatósága szerint a fővárosi elektronikus jegyrendszer működésképtelen a korábbi menedzsment által rögzített műszaki feltételek megtartásával. A vezetés ezért a nyár elején egy olyan újratervezés mellett döntött, amely a projekt véghatáridejét és forrásigényét nem érinti. A szakértői vizsgálatok alapján kiderült, hogy az előző menedzsment súlyos szakmai hibát követett el, […]

Friss, ropogós