A Bosch a hálózatba kapcsolt épületekben lát fantáziát

smart-homeA Bosch felvásárolta a BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH vállalatban meglevő Siemens részesedést: a vállalat új neve BSH Hausgeräte GmbH lesz — jelentette be a Bosch. Az antitröszt hatóságok jóváhagyását követően az eddig 50-50 százalék Bosch-Siemens tulajdoni hányaddal működő vegyesvállalat a Bosch százszázalékos tulajdonú leányvállalataként működik tovább. Ez a háztartási készülékeket gyártó vállalat 2013-ban mintegy 10,5 milliárd euró árbevételt ért el mintegy ötvenezer munkavállalójával.

A BSH teljes felvásárlásának szerepe lesz a Bosch hálózatba kapcsolt épületek és készülékek terén végzett tevékenységének kibővítésében. Az intelligens otthon koncepciók részeként a háztartási készülékek használata még könnyebb és energiahatékonyabb lesz a jövőben: tovább erősödik a készülékek felhasználóbarát jellege. A BSH által kifejlesztett „Home Connect” alkalmazással például a felhasználók okostelefonjukról vagy táblagépükről wifin keresztül tudják vezérelni a hálózatba kapcsolt készülékeket. A BSH már be is mutatta a Home Connect rendszert használó első készülékeit (sütőket és mosogatógépeket), melyeket továbbiak követnek majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Veszélyes a főnök? Itt a megoldás VI.

ked jan 6 , 2015
Egy nemrégiben készült felmérés szerint a cégek it-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb veszélynek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét. A védekezésben a téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet néhány tanáccsal segíti az arra rászorulókat. 6. Válasszuk az igényeinknek legjobban megfelelő megoldást! Ha […]