A böngészőben tárolod a jelszavaidat? Rosszul teszed

csodalkozikEgy közelmúltban elvégzett tanulmány szerint, a felhasználók feleslegesen kockáztatják a jelszavak biztonságát azzal, hogy könnyen hozzáférhető, vagy nem biztonságos helyen tárolják őket. A válaszadók több mint fele (57 százalék) elismerte, hogy papíron, telefonon, számítógépen lévő szöveges fájlban vagy böngészőjükben tárolja jelszavait. Mi több, amikor a böngésző felajánlja a jelszó mentését, harmaduk (36 százalékuk) kész ezt elfogadni, az eszközük felett esetlegesen ellenőrzést szerző kiberbűnözők és tisztességtelen emberek kezére játszva a bizalmas információt.

Ez a gondatlan hozzáállás a jelszavakkal kapcsolatban azzal magyarázható, hogy sok felhasználó meg van győződve arról, nem tárol bizalmas információt a számítógépén. A válaszadók 27 százaléka hiszi ezt, anélkül, hogy tudatában lenne annak: a jelszavak és felhasználónevek önmagukban is a kiberbűnözők kedvenc célpontjai. Ráadásul egy nemrégiben készült másik felmérés azt állapította meg, hogy a felhasználók 73 százaléka inkább felfedné jelszavát, mint sem, hogy fehérnemű nélkül járjon-keljen. Ennek a hozzáállásnak a riasztó következményeként a megkérdezettek 25 százalékának a fiókját törték fel az elmúlt évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csalássorozat, amelyet tavaly május óta nem tudtak biztosan megállítani

csü febr 18 , 2016
A Dell nemzetközi ügyfelei közül sokat megpróbáltak átverni tömeges hamis support hívásokkal. A csalók a cég alkalmazottai nevében jelentkezve olyan adatokat is be tudtak mondani, mint az ügyfél neve, a számítógép típusa és sorozatszáma, és a valódi ügyfélszolgálattal korábban lebonyolított utolsó technikai probléma részletei. Már tavaly nyáron felvetődött a kérdés, […]