A Bolygónk és Fenntarthatóság kategória nyertese a HydroBot

A Vodafone Magyarország Alapítvány kihirdette a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyerteseit. 2021-ben közel 120 pályamunka érkezett be, melyek közül összesen kilencet díjaztak: nyolcat a három, korunk kihívásaira reflektáló kategória – Digitális Egészségügy, Digitális Oktatás, Bolygónk és Fenntarthatóság – valamelyikében, emellett pedig egy Dolgozói Különdíjat is kiosztottak. A különdíjat a Rakun Kft. megoldása nyerte. A Vodafone munkatársai által megszavazott, a fenntarthatóságot is szolgáló projekt illeszkedik a vállalat célkitűzéseihez, ugyanakkor a Vodafone szakmai segítségével még nagyobb sikereket érhet el a jövőben. A Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriában olyan digitális innovatív megoldásokat várt az alapítvány, amelyek segítenek megóvni a bolygónkat az utókor számára és környezetünk védelmét szolgáló cselekvésre ösztönzik a társadalom minél nagyobb részét.

1. helyezett: HydroBot – Vízalatti önműködő robot
A HydroBot vízalatti önműködő robot képes a víztározók, csövek, vezetékek állapotának felmérésére, segítségével ellenőrizni lehet az ivóvíz hálózatot, keresni a repedéseket, tömítetlenségeket, melyek időben történő felfedezésével jelentős vízmennyiség spórolható meg.

2. helyezett: Smapp Lab Kft. – Digitális gyapottok bagolylepke csapdahálózat
A Smapp Lab Kft. célja, hogy valós idejű lokális megbízható adatokat szolgáltasson a gazdák számára a kártevők elleni védekezés során, hogy ezáltal hatékonyan, optimalizált permetszer kijuttatás mellett vehessék fel a küzdelmet a rovarok ellen, ezzel hozzájárulva a fenntartható mezőgazdasághoz.

3. helyezett: Rakun Kft. – Körforgásos Dobozközösség
A projekt célja, hogy a vendéglátóiparban az étel el- és kiszállításhoz használt eldobható csomagolóanyagok helyett egy, a körforgásos gazdaságnak is megfelelő hulladékmentes ételcsomagolási rendszert honosítson meg. A Rakun dobozok rozsdamentes acélból készülnek és cseppmentes záródást biztosítanak, több százszor újratölthetőek, a vendégek pedig a közösséghez csatlakozó bármelyik vendéglátóhelyen használhatják őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A webszolgáltatók továbbra is önkéntes alapon blokkolhatják a pedofil tartalmakat

vas júl 11 , 2021
Az Európai Parlament a strasbourgi plenáris ülésén átmeneti jogszabályt fogadott el, hogy hatékonyabbá tegye a e-mail-, csevegési és üzenetküldési szolgáltatásokat használó gyermekek védelmét a szexuális zaklatással és kizsákmányolással szemben – közölte az uniós parlament. A 537 szavazattal, 133 ellenében és 24 tartózkodás mellett elfogadott átmeneti jogszabályban az Európai Parlament képviselői […]
gyerekponó

Friss, ropogós