A bizánci időkben hanyatlásnak indultak, most mégis milliárdokat lopnának a trójaiak

troja-helenaA G Data banki trójaiak ellen kifejlesztett BankGuard elnevezésű megoldása öt év alatt több mint kétszázezer alkalommal verte vissza a banki trójaiak támadását, miközben forintban több mint harminc milliárdnyi vagyon ellopását akadályozta meg. A számítás alapja a Google tanulmánya, mely hasonló támadások esetében 13,78 százalékra teszi a sikeres kísérletek arányát, illetve a német szövetségi rendőrség kiberbűnözésről szóló beszámolója, amely a regisztrált kibertámadások által okozott kár átlagos mértékét négyezer euróra, azaz körülbelül 1,248 millió forintra teszi.

A magyar statisztikákról nincsenek adatok, de Németországban 2014-ben csaknem hétezer internetes bankoláshoz köthető adathalász bűncselekmény vált ismertté, amely az előző évi négyezerhez képest több mint hetven százalékos növekedést jelentett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tíz év alatt 300 milliárd fölé növekedett az e-kiskereskedelem

hét ápr 11 , 2016
Tavaly 300 milliárd forint fölé emelkedhetett a hazai elektronikus kiskereskedelem b2c forgalma a SzEK.org és az eNET kutatásain alapuló becslése szerint. A magyarországi internetes kereskedelem követi a nemzetközi trendeket, az amerikai és európai piac mellett itthon is folyamatos a növekedés. Az amerikai piacon a megelőző évhez képest 14,6 százalékot ugrott […]
Forint