A Bitcoin bányászat már több áramot fogyaszt Magyarországnál

Magyarország elektromos áramfogyasztásánál több elektromos energiát emésztenek fel a Bitcoin “bányászatot” végző és a kriptodeviza-rendszert üzemeltető számítógépek – derül ki a Digiconomist kimutatásából.

A Digiconomist Bitcoin Energy Consumption Index szerint a kriptodevizák nyilvántartását és forgalmazását bonyolító számítógépek jelenleg évi 29,86 terawattóra elektromos energiát használnak fel, ami a világ energiafogyasztása 0,13 százalékának felel meg. A kriptodeviza-rendszer energiafogyasztása nagyjából Szlovákia vagy Marokkó elektromos áramfogyasztásának felel meg. Magyarország elektromos áramfogyasztása 21,55 terawattóra, Ausztria éves fogyasztása 69,75 terawattóra, Németországé pedig 533 terawattóra. A világon 159 olyan ország van, amelynél több energiát fogyaszt a kriptodeviza-rendszer. Az amerikai háztartások átlagos energiafelhasználását alapul véve pedig 2,7 millió háztartás fogyasztásának felel meg a kriptodeviza-rendszer fenntartása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Drónok felderítésére alkalmas szenzorrendszert fejleszt az Antenna Hungária

ked nov 28 , 2017
Drónok felderítését, mozgási pályáját meghatározni és követni képes szenzorrendszer kifejlesztésébe kezdett az Antenna Hungária Zrt. A cég a 1,5 milliárd forint költségvetésű beruházáshoz egymilliárd forintot meghaladó vissza nem térítendő uniós támogatást nyert. A fejlesztés végeredménye egy működő műszaki mintarendszer, amely számos elemében prototípus szintű összetevőkből épül fel, amelyek így önálló […]
quadkopter, drón

És még ez is...