A big data is továbbfejlődik: a hat legfontosabb technológia trend 2016-ban V.

spyAz Avnet Technology Solutions magyarországi leányvállalatának ügyvezetője, egyben a vállalat dél-kelet-európai régiójának vezetője, Bartha Péter hat pontban foglalta össze a technológia világára vonatkozó vízióit.

#5: Fejlődés a big data elemzésében
A harmadik platform elemei 2016-ra mind összekapcsolódtak és a legfontosabb kapcsot köztük a big data és az analitika jelenti. Miután folyamatosan növekszik a dolgok internetében egymáshoz kapcsolt eszközök száma, egyre több adat generálódik, ami az adatelemzés szükségszerű fejlődéséhez vezet. A legfontosabb feladatunk olyan módszertanok kidolgozása, amelyek segítségével az óriási adathalmazokat eredményesen rendszerezhetjük, elemezhetjük és értékelhetjük, illetve – végeredményként –, amelyek mentén konkrét, üzleti értelemben is értékelhető következtetéseket tudunk leszűrni, sőt, konkrét cselekvési tervekké tudjuk konvertálni azokat. Az elmúlt években sok szervezet azért nem kezdett el a big data-val foglalkozni, mert – tegyük hozzá nem alaptalanul –, attól tartottak, hogy a befektetésük eredménye egy ugyan valamilyen módon feldolgozott, de továbbra is átláthatatlan, üzleti sikerré nem kovácsolható adathalom lesz. 2016-ban a mélyrehatóbb adatfeldolgozás mellett, újfent nagy hangsúlyt helyezünk az adatvizualizációs eszközök fejlesztésére – még a legbonyolultabb adatsor is könnyen áttekinthetővé varázsolható néhány jól átgondolt interaktív diagram vagy grafikon segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Apple iPhone: drágám, most mi mentünk össze

sze márc 23 , 2016
Az Apple bemutatta legújabb, a jelenlegi csúcsmodelljeinél kisebb méretű termékeit: az iPhoneSE-t és iPad Pro-t. Bár az új iPhoneSE kisebb méretű az iPhone6S-nél (4 collos, szemben az utóbbi 4,7-es adatával), technikailag gyakorlatilag ugyanazt nyújtja. Az új okostelefon bemutatóján Greg Joswiak, a cég marketingért felelős alelnöke közölte, hogy az új készülék […]
iPhone

Friss, ropogós