A “beruházások és finomítások” a választási csalás megfelelői lennének?

Az egyik ellenzéki párt azt követeli, hogy egy független, nemzetközi szakértőkből álló csoport vizsgálja át az EP-választás magyarországi informatikai hátterét.

A párt frakcióvezető-helyettese emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Választási Iroda vezetője egy interjúban azt mondta, hogy “az informatika terén lényegileg a programok készen vannak, bizonyos infrastrukturális beruházások vannak hátra”. Pálffy Ilona akkor hozzátette, hogy az informatikai rendszerben “bizonyos finomhangolások szükségesek”. A frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott: az Orbán-rendszerben már megtanultak a sorok között olvasni. Könnyen lehet, hogy az úgynevezett beruházások és finomítások ahhoz szükségesek, hogy ismét valami furcsa és megmagyarázhatatlan dolog történjen a választás estéjén – tette hozzá. Nem ismétlődhet meg 2018. április 8-i rejtélyes összeomlás, mert akkor teljesen nyilvánvaló, hogy a szavazás eredményét nem lehet érvényesnek elismerni- jelentette ki. Ha nem auditáltatják független szakértőkkel a rendszert, akkor az annak a beismerése, hogy a bizonyos “beruházások és finomítások” a választási csalás megfelelői – szögezte le a politikus.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Idén is támogathatjuk a tehetségeket a jövedelemadónk egy százalékával

sze márc 6 , 2019
Idén is fel lehet ajánlani a személyi jövedelemadó (szja) egy százalékát a Nemzeti Tehetség Programra (NTP), a kormány pedig – a korábbi évekhez hasonlóan – az összegyűlt adóbefizetésekkel egyenlő összeggel egészíti majd ki az idei keretet – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára. Illés Boglárka […]
Einstein