A befektetők a technológiai szektort szeretik

A befektetők számára a technológiai szektor számított a legvonzóbb területnek tavaly hazánkban — közölte az EY.

A tanácsadó társaság szerint 2020-ban Magyarországon az előző évinél 4 százalékkal több, 105 lezárt ügyletet regisztráltak. Az akvizíciók pénzügyi adatait az esetek 32 százalékában hozták nyilvánosságra, ami az egy évvel korábbi 19 százalékos aránnyal összevetve látványos előrelépést mutat. Hét ügylet értéke haladta meg a százmillió dollárt, míg az ez alatti tranzakciók értéke átlagosan 16 millió dollárra becsülhető. A befektetők számára a technológiai szektor számított a legvonzóbb területnek az országban, ahol 22 tranzakciót jelentettek be, köztük a Netrisk.hu, az Innobyte és a Barion Payment felvásárlását. Tavaly a magyarországi felvásárlások és összeolvadások 53 százalékánál belföldi társaság volt a vevő, a külföldi befektetők aránya 29 százaléknál is kevesebb volt. A magyar vállalatok által külföldön végrehajtott akvizíciók részaránya 2019-hez képest némi növekedést ért el.

A közlemény idézte Vaszari Pétert az EY stratégia és tranzakciós tanácsadás üzletág vezetőjét, aki elmondta a döntéshozók már a válság utáni időszakra készülnek a felvásárlásokkal, ehhez pedig minden feltétel adott számukra. Magyarország ugyanis a finanszírozási lehetőségek különösen széles skáláját kínálja azoknak a közép- és nagyvállalatoknak, akik akvizíciók révén kívánnak terjeszkedni. Vaszari Péter hozzátette, a tapasztalataik szerint a felvásárlások elsődleges célja a válságbiztosabb portfólió létrehozása, valamint új képességek, például technológiai tudás megszerzése, azok erősítése volt. Az idén további bővülésre számítanak, amelynek feltételeit többek között a relatív olcsón elérhető, a részvények vásárlásához és az adósságok finanszírozásához rendelkezésre álló források biztosítják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mesterséges intelligencia segít a mentőszolgálatnak

hét júl 19 , 2021
A mentőszolgálat mesterséges intelligencia segítségével készít négyhetes előrejelzést a betegszállítási kapacitás optimalizálására, később pedig az életmentő feladatokra is készül ilyen előrejelzés – jelentette be Csató Gábor. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ főigazgatója elmondta, hogy 1,2 millió esetszámuk van évente, mintegy negyvenmillió kilométert tesznek meg, a járvány alatt pedig ezeket az adatokat […]
Csató Gábor OMSZ

És még ez is...