A Balatonnál gyorsít a Telenor

BalatonA Telenor idén 8,6 milliárd forintot fordít mobilhálózatának fejlesztésére, folyamatosan bővíti a 4G-nél is gyorsabb Hipernetet biztosító LTE Advanced technológiát már: Siófokon és Balatonfüreden is elérhetővé tette a technológiát. A Balaton környékén a nyári hónapokban legalább hatszorosára nő a mobilhálózat forgalma, de egyéb, turisták által látogatott településeken is számottevő növekedést tapasztalható. A Telenor a turisztikai szempontból kiemelt településeken országszerte a hálózat optimalizálásával készül a megnövekedett forgalomra, a fesztiválhelyszíneken pedig mobil bázisállomásokkal bővíti kapacitását. Ezzel párhuzamosan egy új technológia, a 4G+ segítségével is bővíti a mobil adathálózat kapacitását: a technológia mostantól Siófokon és Balatonfüreden is elérhetővé vált.

A Telenor hálózatán országszerte 180 bázisállomáson üzemel már az LTE Advanced, ebből 140 található Budapesten, a többi pedig Győrben, Szombathelyen, Siófokon és Balatonfüreden. Használatához az ügyfeleknek nincs teendőjük, megfelelő készülékkel automatikusan LTE-A-n keresztül tudnak mobilinternetezni. Hetente átlagosan 15 darab 4G+-os bázisállomást aktivál a Telenor Budapesten és év végére országosan több mint hétszáz állomás fogja szolgáltatni a leggyorsabb mobilinternetet, elsősorban nagyvárosokban és megyeszékhelyeken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

John Lyons még időben figyelmeztetett

hét jún 27 , 2016
Mivel a közelmúltban sorra a címlapokra kívánkoztak az adatlopásokkal kapcsolatos botrányok, nagyon is ajánlatos megszívlelni a kiberbűnözésben és kiberbiztonságban jártas egyik szakember véleményét. Az északír John Lyons – a Nemzetközi Kiberbiztonsági Szövetség (ICSPA) alapítója – a közelmúltban adott interjút a spanyol El Paísnak, hogy még időben figyelmeztesse a kormányokat, de […]

És még ez is...