A 4iG szerint az idei eredményük nagyságrenddel, sőt inkább nagyságrendekkel meghaladja a tavalyit

Mondjuk amilyen hátszele van a cégnek, nem nagyon csodálkoznánk.

A 4iG Nyrt. előrejelzése szerint a 2019. éves eredménye várhatóan nagyságrendekkel (sic) meghaladja a 2018. évi beszámolóban közölt adatokat, valamint az első három negyedévben elért teljesítménye alapján számolt időarányos eredményt. A társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte tájékoztatóját a 2019-re várható IFRS szerinti konszolidált eredményéről. A 4iG Nyrt. az idei évet illetően korábban nem tett közzé eredményvárakozásra vonatkozó előrejelzést, az eredmény azonban várhatóan nagyságrendekkel meghaladja a 2018. évi beszámolóban közölt adatokat, valamint az első három negyedévben elért teljesítménye alapján számolt időarányos eredményt. A tájékoztatás szerint a 4iG Nyrt. értékesítési nettó árbevétele várhatóan meghaladja a negyvenmilliárd forintot, a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) mutatója a négymilliárd forintot, az adózott eredménye a 2,5 milliárd forintot. A 4iG IFRS szerinti konszolidált értékesítési árbevétele tavaly 14,4 milliárd forint volt ami közel három milliárddal kevesebb a 2017-ben elért 17,3 milliárd forintnál, az üzleti eredmény azonban 842 millió forint lett, ami 569 millió forinttal több, mint a 2017-es eredmény.

A nagyságrendről
A nagyságrendeket rendszerint hozzávetőleges összehasonlításoknál használják. Ha két mennyiség egy nagyságrenddel tér el, akkor az egyik nagyjából tízszerese a másiknak. Ha a különbségük két nagyságrendnyi, akkor egymástól nagyjából egy százas faktorral térnek el. Két, azonos nagyságrendű szám megközelítőleg ugyanabba a méretarányba tartozik: a nagyobbik érték kevesebb mint tízszerese a kisebbiknek. Hétköznapi használatban azonban a „nagyságrendekkel több/kevesebb” egyszerűen a „sokkal több/kevesebb” erősebb formája. Ehhez hasonló például a „hatványozottan nő/csökken” kifejezés is, ami köznapi használatban szintén nem szó szerint értendő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Shutterstock eltávolította az Oroszország által kifogásolt képet

pén dec 20 , 2019
Ismét korlátlanul hozzáférhetők Oroszországban az egyik legnépszerűbb online fotóbank, az amerikai Shutterstock szolgáltatásai, miután a cég rendezte a problémát egy “kifogásolható kép” ügyében. Ezt a Shutterstock jelentette be és egyúttal sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy az ügyet nem kezelték a kellő időben. Az orosz távközlési és médiafelügyelet, a Roszkomnadzor a […]

Friss, ropogós